5.8 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăVideoVIDEO. "Lovitura de retorsiune a SUA reprezintă o escaladare cu măsură", susține...

VIDEO. “Lovitura de retorsiune a SUA reprezintă o escaladare cu măsură”, susține un analist

Armata americană a lansat vineri, 2 februarie, lovituri aeriene în Irak și Siria împotriva a peste 85 de ținte ce au legătură cu Garda Revoluționară iraniană (IRGC), ca represalii la atacul de la sfârșitul săptămânii trecute din Iordania, în urma căruia au fost uciși trei militari americani.

Jonathan Lord, Senior Fellow și director al Programului de securitate în Orientul Mijlociu la Centrul pentru o nouă securitate americană, a declarat: “Nu am mai avut niciodată o astfel de reacție. Reprezintă un tip de escaladare, dar cred că este o escaladare mai degrabă cu măsură”.

Loviturile, care au inclus utilizarea bombardierelor B-1 cu rază lungă de acțiune, ce au zburat din SUA, sunt primele dintr-un răspuns pe mai multe niveluri al administrației președintelui Joe Biden la atacul militanților susținuți de Iran, iar în zilele următoare sunt așteptate mai multe operațiuni militare americane.

Deși atacurile americane nu au vizat situri din interiorul Iranului, ele semnalează o nouă escaladare a conflictului din Orientul Mijlociu, de la războiul de peste trei luni dintre Israel și militanții palestinieni Hamas din Gaza.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Robert Negoiță va candida la Primăria Sectorului 3 din partea PSD

Marți, în cadrul ședinței de Birou Permanent al PSD București, a fost validată în unanimitate propunerea PSD Sector 3 pentru candidatura lui Robert...

Teodosie a demonstrat că barba te ajută să nu se vadă cât de ciuntit ieși de la Sinod

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, le-a demonstrat tuturor bărbaților, prin propria exemplificare, de ce este benefic să porți...

Robert Negoiță va candida la Primăria Sectorului 3 din partea PSD

Marți, în cadrul ședinței de Birou Permanent al PSD București, a fost validată în unanimitate propunerea PSD Sector 3 pentru candidatura lui Robert...
Ultima oră
Pe aceeași temă