28.2 C
Bucharest
Friday, 29 September 2023
HomeVideoVIDEO: Libia condamnă la moarte 23 de persoane

VIDEO: Libia condamnă la moarte 23 de persoane

Un tribunal libian a condamnat luni, 29 mai, 23 de persoane la moarte și alte 14 la închisoare pe viață pentru rolul lor într-o campanie mortală a militanților Statului Islamic, care a inclus decapitarea unui grup de creștini egipteni și cucerirea orașului Sirte în 2015.

Biroul procurorului general a precizat într-o declarație că o altă persoană a fost condamnată la 12 ani de închisoare, șase la 10 ani, una la cinci ani și șase la trei ani, în timp ce cinci au fost achitate și alte trei au murit înainte ca dosarul lor să ajungă la proces.

Ramura libiană a Statului Islamic a fost una dintre cele mai puternice grupări militante din afara teritoriului său inițial din Irak și Siria, profitând de haosul și războiul care au urmat unei revolte susținute de NATO în 2011.

În 2015, aceasta a lansat un atac asupra luxosului hotel Corinthia din Tripoli, ucigând nouă persoane, înainte de a răpi și decapita zeci de creștini egipteni, ale căror morți au fost prezentate în filme de propagandă macabre.

După ce a câștigat teritoriu în Benghazi, Derna și Ajdabiya, în estul Libiei, grupul a cucerit orașul central de coastă Sirte, pe care l-a deținut până la sfârșitul anului 2016, în timp ce a aplicat un regim dur de moralitate publică susținut de pedepse brutale.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Gheorghe Dincă a ajuns șeful criminalilor din închisoare

Gheorghe Dincă pare că să fi ajuns șeful criminalilor de la Penitenciarul din Craiova. Monstrul din Caracal ar fi câștigat respectul altor criminali...

Cele mai infidele zodii: nu faci casă bună cu ele. Horoscopul femeilor cu care este imposibil să conviețuiești

Berbec Berbecii sunt independenti si impulsivi si de cele mai multe ori actioneaza inainte sa se gandeasca la posibile consecinte. Au un apetit crescut...

Brâncuși la Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în 2023 – perspectiva lunii octombrie

Celebrarea orașului Timișoara Capitală Europeană a Culturii începe la final de septembrie într-o energie fascinantă la Muzeul Național de Artă prin mult așteptata expoziție...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies