6.5 C
București
vineri, 31 martie 2023
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO - Klitschko spune că bombardamentele mortale continuă în afara Kievului

VIDEO – Klitschko spune că bombardamentele mortale continuă în afara Kievului

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat că zgomotul bombardamentelor a putut fi auzit în jurul capitalei, în ciuda promisiunii Moscovei de a reduce operațiunile militare acolo.

Fostul campion la box la categoria grea a spus că luptele au loc în apropierea capitalei Ucrainei.

„Am primit, ieri, informații care menționează că, chiar acum forțele ruse s-au îndepărtat de Kiev. Nu este adevărat. Toată noaptea, am supravegheat atacul lor nesăbuit și am auzit explozii uriașe la est de Kiev și la nord de Kiev. Înseamnă că există bătălii acolo, că oamenii mor și astăzi”, a spus el.

Anterior, viceprimarul Kievului, Mykola Povoroznyk, a declarat pentru televiziunea națională că, capitala în sine nu a fost bombardată peste noapte.

La aproape cinci săptămâni de la o invazie în care nu a reușit să cucerească niciun oraș important, Rusia a declarat că va reduce operațiunile din apropierea Kievului și a orașului Cernihiv „pentru a crește încrederea reciprocă” pentru negocierile de pace.

Pentagonul a spus că Rusia a început să mute un număr foarte mic de trupe departe de pozițiile din jurul Kievului, descriind această mișcare mai mult ca o repoziționare decât o retragere.

Moscova a spus în ultimele zile că se concentrează acum asupra sud-estului Ucrainei, o regiune numită Donbas, unde încearcă să cucerească mai mult teritoriu pentru a-l preda separatiștilor pe care i-a susținut din 2014.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Klaus Iohannis l-a primit la Cotroceni pe ministrul de Interne al Spaniei

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit joi, 30 martie 2023, la Palatul Cotroceni, pe ministrul de interne al Regatului Spaniei, Fernando Grande-Marlaska Gómez, aflat...

Turcia a ratificat aderarea Finlandei la NATO

Parlamentul turc a ratificat în unanimitate joi seară aderarea Finlandei la NATO, care era blocată din mai anul trecut, la câteva zile după un...
Ultima oră
Pe aceeași temă