21.9 C
București
marți, 6 iunie 2023
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO: Jocurile Olimpice: 35 de țări cer interzicerea Rusiei și Belarus

VIDEO: Jocurile Olimpice: 35 de țări cer interzicerea Rusiei și Belarus

Un număr din ce în ce mai mare de țări, printre care Statele Unite, Germania și Australia, vor cere ca sportivii ruși și belaruși să fie excluși de la Jocurile Olimpice din 2024, a declarat vineri ministrul lituanian al sportului, adâncind incertitudinea privind Jocurile de la Paris.

Incertitudinea cu privire la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024 crește, în timp ce un grup de 35 de țări, printre care Statele Unite, Germania și Australia, vor cere ca sportivii ruși și bieloruși să fie interziși, a declarat vineri (10 februarie) ministrul lituanian al sportului.

Aceasta crește presiunea asupra Comitetului Internațional Olimpic (CIO), care a rezistat până acum solicitărilor de a promulga o interdicție.

Președintele ucrainean Voloymyr Zelenski a declarat la o reuniune a oficialilor străini pentru a discuta această problemă că, „simpla prezență a reprezentanților statului terorist este manifestarea violenței și a anarhiei”.

El a continuat prin a sublinia că aproximativ 228 de atleți și antrenori ucraineni au murit ca urmare a agresiunii rusești.

Ucraina a amenințat că va boicota Jocurile dacă vor concura sportivi ruși și belaruși.

CIO a declarat că un boicot ar încălca Carta Olimpică și că includerea rușilor și bielorușilor se bazează pe o rezoluție a ONU împotriva discriminării în cadrul mișcării olimpice.

Iar ministrul polonez al sportului, Kamil Bortniczuk, a declarat că un boicot nu este în discuție – deocamdată.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Doi notari publici, trimişi în judecată pentru fals

Doi notari publici au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care sunt acuzaţi că ar fi eliberat certificate...

Sindicatele din Educație o contrazic pe Ligia Deca. Aproape 90% dintre greviști continuă protestele

Un număr de 134.007 de membri de sindicat, respectiv 86,93% din totalul celor care au semnat referendumul pentru declararea grevei, au continuat marţi protestul,...

Fostul ministru slovac al Justiției inculpat pentru că a salutat invazia Rusiei din Ucraina

Fostul ministru slovac al Justiției şi fost preşedinte al Curţii Supreme a ţării sale, Stefan Harabin, a fost inculpat pentru că a salutat decizia...
Ultima oră
Pe aceeași temă