21.2 C
Bucharest
Monday, 25 September 2023
HomeVideoVIDEO. "Israelul are nevoie de un sistem judiciar independent", afirmă Kamala Harris

VIDEO. “Israelul are nevoie de un sistem judiciar independent”, afirmă Kamala Harris

Kamala Harris (vicepreședintele american) a declarat că democrația israeliană are nevoie de “un sistem judiciar independent”, intervenind în controversa privind revizuirea sistemului judiciar propusă de premierul Benjamin Netanyahu, care a atras proteste în masă în Israel.

“America va continua să susțină valorile care au stat la baza relației dintre SUA și Israel, ceea ce include continuarea consolidării democrațiilor noastre, care, așa cum a spus ambasadorul (israelian), sunt ambele construite pe instituții puternice, controale și echilibre și voi adăuga: un sistem judiciar independent”, a declarat Harris.

Vicepreședintele a vorbit la celebrarea a 75 de ani de la înființarea Israelului, eveniment organizat de ambasada țării la Washington. Comentariile sale despre sistemul judiciar au stârnit aplauze.

În Israel, săptămâni întregi de demonstrații de stradă fără precedent au urmat pachetului de reforme ale Curții Supreme propus de Netanyahu, pe care membrii coaliției sale naționalist-religioase îl acuză de exces de autoritate și elitism.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

O echipă a FMI vine luni în București, în săptămâna decisivă pentru pachetul de măsuri bugetar-fiscale

Echipa FMI va discuta cu autoritățile române despre politicile economice, în cadrul unor întâlniri cu reprezentanți ai Ministerului de Finanțe, BNR și ai...
00:00:33

VIDEO: 40.000 de persoane au participat la o manifestație în Spania împotriva planului de amnistie pentru separatiști

Zeci de mii de spanioli au protestat duminică (24 septembrie) la Madrid împotriva unor posibile planuri ale premierului în exercițiu Pedro Sanchez de a...

Prost de dă în gropi. I-a furat geanta unei femei, trecând cu bicicleta pe lângă ea și a căzut în șanț

Incidentul s-a produs pe drumul naţional 73, în zona comunei argeşene Mărăcineni. Femeia, care mergea pe marginea drumului, a fost tâlhărită de un...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies