11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăVideoVIDEO: Incendiile din Maui. Povestea chinuitoare a unei familii

VIDEO: Incendiile din Maui. Povestea chinuitoare a unei familii

Akanesi Vaa a primit un bebeluș necunoscut în timp ce ea și familia ei încercau să scape de incendiile din Maui.

“De nicăieri aud bătăi în geam și totul este întunecat, așa că mă uit în stânga mea și mă aflu literalmente chiar lângă o mașină în care o bunică striga după ajutor. Și îmi spunea, te rog, ajută-mă, am un copil. M-am întins și am luat copilul și le-am spus copiilor mei: <Fugiți, băieți!>. Nu vă întoarceți să mă căutați, iar copilul meu de nouă ani nu a putut să facă acest lucru. Îmi tot spunea: <Mamă, nu pot. Te rog, mamă>.”

Vaa și familia ei au rămas blocați în trafic în timp ce încercau să scape de incendiu. Pe măsură ce flăcările s-au intensificat, familia a luat-o pe jos, reușind să filmeze anumite momente cu telefonul mobi.

“A fost pur și simplu sfâșietor să văd comunitatea noastră, vecinii mei, o mulțime de oameni în vârstă care încercau să coboare scările doar pentru a se urca în mașină.”

Bilanțul incendiilor din Maui a ajuns la 93 de morți pe 12 august și a devenit cel mai îngrijorător incendiu de vegetație din SUA din ultimul secol.

“Încă mi-e dor de casă. Inima mea este în Lahaina. Întotdeauna va fi un loc în inima mea pentru Lahaina. Adică, Lahaina este acasă. Punct.”

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă