10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăVideoVIDEO: Fiul lui Aung San Suu Kyi spune că este îngrijorat de...

VIDEO: Fiul lui Aung San Suu Kyi spune că este îngrijorat de sănătatea acesteia

Fiul lui Aung San Suu Kyi, fostul lider al Myanmarului, aflat în detenție, a declarat că starea de sănătate a mamei sale este “extrem de îngrijorătoare”, deoarece aceasta are mari probleme cu gingiile și se luptă să mănânce în închisoare.

Laureata premiului Nobel, în vârstă de 78 de ani, care este ținută în închisoare de mai bine de doi ani, a avut crize de amețeală și vărsături, dar i s-a refuzat accesul la un medic din exterior, a declarat fiul ei, Kim Aris, care este cetățean britanic.

“Este extrem de îngrijorător”, a declarat el pentru Reuters, luni (11 septembrie).

Suu Kyi a câștigat alegerile din 2015, organizate în cadrul unor reforme militare provizorii, iar partidul ei a câștigat din nou în 2020, înainte ca armata să se plângă de fraudă electorală.

Armata a răsturnat-o și arestat-o pe Suu Kyi în februarie 2021, invocând nereguli în alegeri. Suu Kyi trebuie să petreacă 27 de ani de detenție, fiind acuzată de 19 infracțiuni penale. Ea neagă toate acuzațiile pentru care a fost condamnată, de la instigare și fraudă electorală la corupție, și a făcut apel împotriva acestora.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

SRI va gestiona sistemul informatic al ANAF

Proiectul de lege privind gestionarea sistemului informatic al ANAF de către SRI a primit un raport favorabil din partea comisiilor de specialitate și se...
Ultima oră
Pe aceeași temă