14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăVideoVIDEO. Fermierii polonezi blochează granița ucraineană

VIDEO. Fermierii polonezi blochează granița ucraineană

Fermierii polonezi au intensificat protestele la granița cu Ucraina marți (20 februarie), impunând o blocadă aproape totală a punctului de trecere și perturbând traficul în întreaga țară.

Fermierii din întreaga Europă au protestat pentru o serie de nemulțumiri, inclusiv creșterea costurilor și ceea ce ei spun că este o concurență neloială din străinătate, în special din Ucraina, după o decizie a UE din 2022 de a renunța la taxele vamale pentru importurile de alimente ucrainene.

“În opinia mea, mai întâi ar trebui închisă granița”, a spus Wielgosz, organizatorul protestului. “Pentru că în acest moment poți să aduci în Polonia tot ce vrei, cât vrei și ce fel vrei. Și nimeni nu este în măsură să controleze acest lucru”.

Protestele marchează o escaladare a tulburărilor, deoarece demonstrațiile anterioare ale camionagiilor și fermierilor nu au blocat complet toate punctele de trecere a frontierei.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...
Ultima oră
Pe aceeași temă