10.5 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăVideoVIDEO. Emiratele Arabe Unite spun că au ajutat Rusia și Ucraina în...

VIDEO. Emiratele Arabe Unite spun că au ajutat Rusia și Ucraina în schimbul de prizonieri

Emiratele Arabe Unite au declarat că au reușit să medieze un schimb de prizonieri – 100 de prizonieri de război ruși în schimbul a 100 de prizonieri de război din partea ucraineană.

În înregistrarea video se pot vedea militarii care urcă într-un autobuz și discută între ei.

Ministerul rus al Apărării, președintele ucrainean Zelenski și organismul ucrainean care supraveghează schimbul au remarcat “medierea umanitară” a EAU.

Ministerul de Externe al Emiratelor Arabe Unite a declarat că acesta este al treilea efort de mediere între Rusia și Ucraina în acest an, adăugând că face apel la diplomație și dialog, a relatat Emirates News Agency.

Ministerul rus al Apărării a declarat că soldații care se întorc vor fi supuși unor examene medicale la Moscova, în timp ce Comitetul de Coordonare al Ucrainei a declarat că 28 dintre militarii care se întorc sunt răniți sau bolnavi.

Acesta a precizat că 84 au luat parte la apărarea Mariupol, iar ceilalți au servit în alte părți ale regiunilor Donețk și Luhansk, ocupate parțial de forțele rusești.

Șeful Direcției de informații a Ministerului ucrainean al Apărării, Kyrylo Budanov, a declarat reporterilor că 3.135 de prizonieri de război ucraineni au fost aduși acasă.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Premierul Ciolacu se întâlnește cu ambasadorul Azerbaidjanului, partenerul energetic de la Marea Neagră

Ambasadorul Azerbaidjanului, țara care devine principalul partener energetic al României la Marea Neagră, va fi primit de premierul Marcel Ciolacu. Potrivit unui comunicat al Guvernului...

Copil violat de două ori de către colegii de școală: pot fi pedepsite aceste

Directoarea școlii susține că nu. Dar este profund tulburător să citim despre un astfel de incident tragic, care ar fi avut loc într-o...

Rata şomajului a crescut la 5,7%, în ianuarie. Cele mai afectate sunt femeile

Rata şomajului în luna ianuarie 2024 a fost, în formă ajustată sezonier, de 5,7%, în creştere cu 0,1 puncte procentuale faţă de cea înregistrată...
Ultima oră
Pe aceeași temă