7.4 C
București
vineri, 31 martie 2023
AcasăInternaționalVIDEO: Departamentul de Justiție deoscperă mai multe documente clasificate în casa lui...

VIDEO: Departamentul de Justiție deoscperă mai multe documente clasificate în casa lui Biden

În urma unei noi percheziții efectuate vineri de Departamentul de Justiție la locuința președintelui american Joe Biden din Wilmington, Delaware, s-au descoperit alte documente clasificate, a anunțat sâmbătă seara un avocat al președintelui într-un comunicat.

Departamentul de Justiție al SUA a găsit mai multe documente clasificate în cadrul unei noi percheziții efectuate vineri la locuința președintelui Joe Biden din Wilmington, Delaware.

Un avocat al lui Biden a dezvăluit acest lucru într-o declarație sâmbătă seara, spunând că au fost găsite șase articole, inclusiv documente cu marcaje de clasificare.

Unele datau din perioada în care Biden a fost senator, din 1973 până în 2009.

Altele erau din perioada în care a fost vicepreședinte în administrația Obama.

În cadrul unei percheziții care a durat mai mult de 12 ore, anchetatorii Departamentului de Justiție au colectat, de asemenea, câteva notițe pe care Biden le-a scris de mână în calitate de vicepreședinte, potrivit avocatului Bob Bauer.

Acesta a precizat că președintele a oferit autorităților „acces la locuința sa pentru a permite Departamentului Justiției să efectueze o percheziție în întreaga incintă pentru a găsi potențiale dosare ale vicepreședintelui și potențiale materiale clasificate”.

Percheziția a fost coordonată din timp cu avocații lui Biden, a spus Bauer, avocații săi personali și ai Casei Albe fiind prezenți la operațiune.

Președintele și Prima Doamnă nu au fost prezenți în timpul percheziției.

Saga documentelor a început în noiembrie, când avocații lui Biden au găsit documente clasificate într-un birou privat din Washington, D.C., folosit de Biden după ce a devenit vicepreședinte.

În decembrie, alte documente au fost descoperite în locuința lui Biden. Cele două descoperiri au fost făcute publice separat luna aceasta.

Potrivit Casei Albe, toate aceste materiale au fost descoperite de avocații lui Biden.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Vești bune pentru fanii lui AC Milan. Olivier Giroud și-a prelungit contractul cu rossonerii

Atacantul francez Olivier Giroud îşi va prelungi cu un an contractul cu echipa de fotbal AC Milan, până în vara anului 2024, informează Sky...
00:00:22

Un incendiu asupra unui feribot interinsular din Filipine a ucis cel puțin 28 de persoane

Cel puțin 28 de persoane au murit, inclusiv un bebeluș de 6 luni, după ce un incendiu a izbucnit pe un feribot interinsular de...

Vești bune pentru fanii lui AC Milan. Olivier Giroud și-a prelungit contractul cu rossonerii

Atacantul francez Olivier Giroud îşi va prelungi cu un an contractul cu echipa de fotbal AC Milan, până în vara anului 2024, informează Sky...
Ultima oră
Pe aceeași temă