21.2 C
Bucharest
Monday, 25 September 2023
HomeVideoVIDEO: De ce contează faptul că prințul Harry va depune mărturie?

VIDEO: De ce contează faptul că prințul Harry va depune mărturie?

Prințul Harry va deveni primul membru al familiei regale britanice care va apărea în boxa martorilor din anii 1890 încoace. Dar de ce contează acest lucru?

Prințul Harry urmează să depună mărturie la Înalta Curte din Londra în cadrul procesului său împotriva Mirror Group Newspapers.

Harry și alte peste 100 de persoane au dat în judecată Mirror Group , acuzându-i de activități ilegale pe scară largă, inclusiv de ascultarea telefoanelor, între 1991 și 2011.

Grupul de ziare contestă totul. Ce ar face ca acest caz să fie diferit și care sunt riscurile?

Apariția prințului Harry în instanță va atrage probabil atenția întregii lumi.

David Yelland este un fost editor al tabloidului The Sun, pe care Harry îl dă în judecată și el.

”Acest tip de cazuri sunt adesea cazul unei distrugeri reciproce asigurate, ca să fiu sincer, nu cred că cineva va ieși de acolo arătând bine, motiv pentru care atât de mulți oameni încearcă să evite să se afle acolo”.

”Este un lucru de care cei mai mulți membri seniori ai familiei regale s-au străduit să nu se apropie de mult timp, deoarece pierzi imediat controlul asupra situației și ești sub jurământ”.

Când Harry va depune mărturie, el va deveni primul membru al familiei regale britanice care va apărea în boxa martorilor din anii 1890 încoace.

Va fi pentru prima dată când un membru senior al familiei regale va depune mărturie de când Eduard al VII-lea a depus mărturie ca martor într-o parte a unui caz de divorț în 1870 și, 20 de ani mai târziu, într-un proces de calomnie în legătură cu un joc de cărți, ambele înainte de a deveni rege.

Harry, al cincilea în linie dreaptă la tron, abia dacă a ieșit de pe prima pagină a ziarelor în ultimele șase luni, în timp ce războiul său juridic împotriva presei britanice se întețește.

Acesta urmează lansării cărții sale de memorii și a unei serii de documentare de pe Netflix în care a acuzat alți membri seniori ai familiei regale de complicitate cu tabloidele.

Acest caz este unul dintre cele patru pe care Harry le are în prezent la Înalta Curte împotriva ziarelor britanice.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Buzatu l-a făcut mare pe Farmazon. La el se duceau toate contractele CJ. Dezvăluiri de senzație la Culisele Statului Paralel

"Pe orice poți să-l bănuiești pe Buzatu, dar nu că ar fi prost, însă de data asta a fost foarte prost, dar probabil...

Un băiat de 10 ani și sora sa de 11 ani au fugit de acasă cu mașina, supărați că mama le-a confiscat telefoanele

Oamenii legii au aflat că cei 2 copii au fugit de acasă supărați că mama lor le-a confiscat gadgeturile electronice, scrie BBC, citat...

Fata de 17 ani a fost violată în tabăra AUR

Realitatea Plus a intrat în posesia certificatului medico-legal prin care este confirmată agresiunea fizică la adresa minorei de 17 ani violată în timpul...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies