17.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăVideoVIDEO: Ciclonul Mocha distruge case în Myanmar

VIDEO: Ciclonul Mocha distruge case în Myanmar

Imagini distribuite pe rețelele de socializare au arătat clădiri avariate și dâre de moloz într-un oraș din vestul statului Rakhine din Myanmar, luni (15 mai), la o zi după ce ciclonul Mocha și-a făcut apariția.

Acoperișurile unor clădiri aparținând unei mănăstiri locale, Metta Garden Charitable School, păreau să fi fost complet distruse de vânturile puternice ale ciclonului.

Locuitorii de pe străzile orașului au putut fi văzuți îndepărtând resturile și reparând clădirile avariate.

Reuters a reușit să localizeze zona afectată de pagube din structurile și clădirile care se potriveau cu imaginile din satelit și din arhivă.

Cel puțin trei persoane au fost ucise, iar mai multe persoane au fost rănite și peste 1.000 de clădiri au fost avariate de când ciclonul Mocha a ajuns în vestul Myanmarului duminică după-amiază (14 mai), a anunțat presa de stat.

Aproximativ 400.000 de persoane au fost evacuate în Myanmar și Bangladesh înainte ca ciclonul să lovească.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

One United Properties, inclusă de Nicușor Dan în ”mafia imobiliară”, hărțuiește în instanță jurnaliști și ONG-uri

Compania One United Properties, fondată de foștii bancheri Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, se remarcă în ultima vreme prin acționarea în judecată a...

DGA și mascații au descins la Râmnicu Sărat! Acuzații de corupție

În dimineața zilei de vineri, în jurul orei 04:00, procurorii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Buzău, sprijiniți de trupele speciale al IPJ Buzău, au...

Un nou sondaj Eurobarometru reflectă opiniile și așteptările cetățenilor UE înainte de alegerile europene

Cel mai recent sondaj Eurobarometru standard arată că europenii doresc ca UE să fie mai puternică și mai independentă. “În special, peste trei sferturi dintre...
Ultima oră
Pe aceeași temă