19.5 C
Bucharest
Saturday, 27 May 2023
HomeCoronavirusVIDEO: Chinezii se reîntorc la viața normală dinainte de COVID

VIDEO: Chinezii se reîntorc la viața normală dinainte de COVID

Unele persoane din orașele cheie ale Chinei, Beijing, Shanghai și Wuhan, înfruntă frigul și o creștere a infecțiilor cu COVID-19, dar sunt încrezători că economia va fi stimulată pe măsură ce un număr mai mare de persoane se recuperează după COVID.

În Beijing, oamenii s-au adunat duminică (1 ianuarie) pentru a se da cu sania sau a patina pe pe un lac înghețat din oraș, la aproape o lună după ce China a renunțat la măsurile stricte de “zero COVID” pentru a adopta o strategie de a trăi cu virusul.

Cu toate acestea, un val de infecții a izbucnit de atunci în întreaga țară.

Postul de televiziune de stat CCTV a raportat luni că personalul medical din prima linie lucrează non-stop pentru a trata pacienții COVID-19.

În acest spital din orașul Nanjing, situat în estul țării, pacienții au luat cu asalt secția de terapie intensivă, 80 la sută dintre aceștia având vârsta de 65 de ani și peste, iar mulți dintre ei având condiții de sănătate subiacente, potrivit medicilor citați de CCTV.

Cea mai mare sărbătoare a Chinei, Anul Nou Lunar, începe pe 21 ianuarie anul acesta.

Multe atracții turistice se deschid după ce au fost închise în august anul trecut din cauza unei epidemii de COVID-19.

Potrivit publicației chineze de știri Caixin, care citează cercetători din centrul comercial chinez, infecțiile din orașele Beijing, Guangzhou, Shanghai și Chongqing sunt pe cale să se încheie.

Însă aceștia au adăugat că infecțiile vor atinge un vârf în alte zone urbane în a doua jumătate a lunii ianuarie.

Bilanțul oficial al deceselor, de puțin sub 5.300 de morți de la începutul pandemiei, se compară cu peste 1 milion de morți în Statele Unite.

China a declarat că numără doar decesele pacienților COVID cauzate de pneumonie și insuficiență respiratorie ca fiind legate de COVID.

Numărul relativ scăzut de decese este, de asemenea, în contradicție cu cererea în creștere raportată de firmele de pompe funebre din mai multe orașe.

Potrivit firmei britanice de date medicale Airfinity, cu sediul în Marea Britanie, aproximativ 9.000 de persoane mor probabil în fiecare zi din cauza COVID în China.

Autoritățile din întreaga lume impun sau iau în considerare restricții asupra călătorilor din China.

Statele Unite, Marea Britanie, Franța și India se numără printre cele care cer un test COVID-19 negativ.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Munca  în zilele noastre

Cărți exaltate de perspectiva globalizării și electronizării (vezi Peter F. Drucker, Post-Capitalist Society,Harper, New York, 1994) spuneau că în lume se trece la o...

Europol a salvat șase copii de la abuzuri sexuale

Șase victime ale abuzului sexual asupra copiilor au fost identificate și salvate ca urmare a celui de-al 12-lea grup operativ de identificare a victimelor...

O nouă organigramă pentru Televiziunea Română

Consiliul de Administraţie al Televiziunii Române a votat, în şedinţa din 25 mai 2023, noua organigramă a Societăţii Române de Televiziune. Organigrama vizează, pe lângă...
Ultima oră
Pe aceeași temă