24.7 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăInternaționalVIDEO: China difuzează imagini de la exerciții militare

VIDEO: China difuzează imagini de la exerciții militare

Vineri (12 august), televiziunea chineză de stat CCTV a difuzat imagini cu exerciții cu focuri reale desfășurate recent în Marea Chinei de Sud și în provincia Xinjiang.

Personalul marinei a fost văzut trăgând cu tunurile, în timp ce vehicule militare lansau rachete dintr-un deșert. Exercițiile au durat ore înșir, simulând diferite scenarii, a relatat mass-media chineză de stat CGTN.

China a declarat miercuri (10 august) că a „finalizat diverse sarcini” în jurul Taiwanului, dar va continua să patruleze în mod regulat, semnalizând sfârșitul zilelor de jocuri de război și menținând în același timp presiunea asupra insulei autoguvernate.

Furioasă în urma vizitei la Taipei de săptămâna trecută a președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, China și-a prelungit cele mai mari exerciții din istorie în jurul insulei autonome pe care o revendică ca fiind a sa, dincolo de cele patru zile programate inițial.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Putin provoacă NATO

De ce se face atâta tămbălău în urma referendumurilor din provinciile Lugansk, Doneţk, Herson şi Zaporojie, teritorii care au o suprafață cumulată de mai...

Curtea de Apel menține sechestrul pe bunurile primarului Negoiță în ancheta ROSAL

Curtea de Apel București menține sechestrul pe bunurile primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, în ancheta ROSAL. Curtea de Apel București (CAB) a decis să mențină...

USR cere demisia ministrului Sorin Cîmpeanu, acuzat de plagiat

USR cere demisia ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu (PNL), după ce acesta a fost acuzat de plagiat. Cererea a fost anunțată luni, 26 septembrie 2022, de...
Ultima oră
Pe aceeași temă