11.8 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeVideoVIDEO: Brazilia, lovită de un val de căldură

VIDEO: Brazilia, lovită de un val de căldură

În mahalalele braziliene din Rio de Janeiro, atât cei preocupați de schimbările climatice, cât și cei indiferenți au căutat duminică (24 septembrie) modalități de a se răcori, în timp ce un val de căldură copleșește Brazilia.

În mahalaua Parque Esperanca, locuitorii s-au adunat într-o piscină pentru a învinge căldura din Rio, unde mercurul a atins 38 de grade Celsius duminică, potrivit Institutului Național de Meteorologie (Inmet).

O locuitoare din mahalaua Rocinha, Maria Beatriz Gomes, a declarat că suferă cel mai mult din cauza acestor tipuri de fenomene meteorologice extreme, pentru că locuințele sunt foarte mici și nu au aer condiționat.

Inmet a emis săptămâna aceasta o alertă în diferite regiuni din Brazilia, inclusiv în Rio de Janeiro, pentru a avertiza asupra pericolelor legate de temperaturile care vor urca cu mult peste 5 grade Celsius peste medie în ultima săptămână de iarnă.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă