11.3 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăVideoVIDEO. Blinken critică Israelul cu privire la numărul de victime civile din...

VIDEO. Blinken critică Israelul cu privire la numărul de victime civile din Gaza

Secretarul de stat american Antony Blinken, în cea mai dură critică publică la adresa modului în care Israelul a condus războiul împotriva Hamas în sudul Fâșiei Gaza, a declarat că există o diferență între intențiile declarate ale guvernului de a proteja civilii și numărul victimelor.

“Rămâne imperativ ca Israelul să pună accent pe protecția civililor”, a declarat Blinken, în cadrul unei conferințe de presă, după ce s-a întâlnit la Washington cu ministrul britanic de externe David Cameron.

“Cu toate acestea, rămâne un decalaj între… intenția de a proteja civilii și rezultatele reale pe care le vedem pe teren.”

Israelul afirmă că trebuie să elimine gruparea militantă Hamas după atacul acesteia asupra Israelului de acum două luni și face tot posibilul pentru a scoate civilii din calea pericolului, inclusiv prin avertismente privind operațiunile militare.

Peste 17.170 de palestinieni au fost uciși și 46.000 au fost răniți, potrivit Ministerului Sănătății din Gaza, de la 7 octombrie, când Israelul a început să bombardeze Gaza ca răspuns la un raid transfrontalier al militanților Hamas, susținuți de Iran, care controlează enclava.

Atacul Hamas a ucis 1.200 de persoane, iar 240 de persoane au fost luate ostatice, potrivit bilanțului Israelului.

Armata israeliană a declarat că 92 dintre soldații săi au fost uciși în luptele din Gaza de la începutul incursiunilor sale terestre, la 20 octombrie.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă