10.5 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăVideoVIDEO. Bilanțul cutremurului din Japonia a depășit 100 de morți

VIDEO. Bilanțul cutremurului din Japonia a depășit 100 de morți

Premierul japonez Fumio Kishida a declarat că bilanțul victimelor cutremurului puternic care a lovit centrul Japoniei în ziua de Anul Nou a ajuns la peste 100 de morți.

El a subliniat necesitatea îmbunătățirii rutelor și a condițiilor rutiere către centrele de evacuare pentru a livra mai multe alimente, apă și toalete portabile pentru persoanele evacuate.

Cutremurul cu magnitudinea de 7,6 a lovit peninsula Noto din vestul Japoniei în după-amiaza zilei de 1 ianuarie, spulberând case, declanșând un tsunami și izolând comunitățile.

Prefectura Ishikawa a confirmat sâmbătă că 211 persoane sunt încă dispărute. Amploarea totală a pagubelor rămâne neclară, echipele de salvare având dificultăți în a ajunge în zonele îndepărtate din cauza drumurilor distruse și a infrastructurii distruse.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Ministerul Finanțelor lucrează la o nouă reformă fiscală. Când ar putea fi adoptată

Ministerul Finanţelor lucrează la diferite scenarii ale reformei fiscale cerute de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, iar adoptarea ei ar trebui să aibă...

Criza sensului

Mulți oameni au impresia că evenimentele care se petrec în jur nu se mai înțeleg, fiind doar fructe ale abuzurilor și falsificărilor. Istoria s-ar...

Un cunoscut club de fotbal din Italia își tranformă stadionul în parc solar

Udinese, cel mai „verde” club de fotbal din Italia şi al patrulea la nivel mondial, își continuă cursa spre atingerea obiectivului de zero emisii...
Ultima oră
Pe aceeași temă