28.1 C
Bucharest
Friday, 22 September 2023
HomeEconomieEconomie internaționalVIDEO - Biden: "Sistemul bancar american este sigur"

VIDEO – Biden: “Sistemul bancar american este sigur”

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat luni, 13 martie, că administrația sa a acționat rapid în urma falimentului a două bănci pentru a proteja deponenții și a limita potențialele consecințe financiare.

“Americanii pot avea încredere că sistemul bancar este în siguranță. Depozitele vor fi acolo, atunci când veți avea nevoie de ele”, a declarat Biden.

Biden a declarat că va face presiuni pentru reglementări mai stricte după cel mai mare faliment bancar din SUA de la criza financiară din 2008, dar se confruntă cu un Congres divizat care probabil nu va aproba noi reguli mai dure.

Echipa sa economică a colaborat cu autoritățile de reglementare în weekend la elaborarea măsurilor, care au inclus garantarea depozitelor în ambele bănci, înființarea unei noi facilități pentru a oferi băncilor acces la fonduri de urgență și facilitarea împrumutului băncilor de la Rezerva Federală în situații de urgență.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Noua ordine LUNARĂ. Ce caută Rusia, India și China pe partea întunecată a Lunii?

Între 1969 și 1972, Statele Unite au trimis 12 astronauți pe Lună ca parte a programului Apollo, care a fost format în primul...

Măsurile fiscale pentru care Ciolacu vrea să-și asume răspunderea, reclamate la CCR

„Ne vom opune acestui atac. Vom sesiza CCR împotriva Legii Ciolacu. Vom construi în jurul USR o soluție pentru toate rundele de alegeri,...

Vincenzo Montella, noul selecționer al Turciei

Federaţia turcă de fotbal l-a instalat pe italianul Vincenzo Montella în funcția de selecţioner al naţionalei, la o zi după demiterea germanului Stefan Kuntz. „Bine...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies