20.4 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO: Autobuzele de evacuare de la Mariupol ajung în Zaporizhzhia

VIDEO: Autobuzele de evacuare de la Mariupol ajung în Zaporizhzhia

Trei autobuze care transportau 79 de persoane care fugeau din orașul ucrainean asediat Mariupol au ajuns în orașul Zaporizhzhia, după numeroase încercări nereușite de a fugi din oraș din cauza bombardamentelor în curs de desfășurare.

Unii în lacrimi, alții zâmbind, oamenii au coborât din autobuze pentru a le fi verificate documentele de către poliție. Au fost văzute animale de companie care își însoțeau stăpânii.

Olena Zamyslova, o pompieră din Mariupol, a declarat reporterilor: „A fost destul de provocator pentru mine, pentru că nu am doar un câine, ci patru. Așa că trebuia să stăm într-un subsol. Era ora 1 noaptea și eram în subsol, iar rușii au început să ne bombardeze. Soldații ucraineni ne-au vizitat. Au început să ne liniștească. Ne-au ajutat în diferite moduri”.

Mariupol, unde locuiau cândva 400.000 de oameni, a cunoscut nu doar cea mai intensă bătălie din timpul războiului, ci și cea mai gravă catastrofă umanitară, sute de mii de civili fiind izolați timp de aproape două luni sub asediul și bombardamentele rusești.

Președintele rus Vladimir Putin a revendicat joi victoria în cea mai mare bătălie din războiul din Ucraina, declarând portul Mariupol „eliberat” după aproape două luni de asediu, deși sute de apărători erau încă ascunși în interiorul unei uzine siderurgice.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă