14.5 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO: Amploarea distrugerilor teatrului din Mariupol

VIDEO: Amploarea distrugerilor teatrului din Mariupol

Imaginile filmate cu drona de la Teatrul din Mariupol arată amploarea distrugerilor provocate clădirii care a fost avariată în timpul luptelor crâncene pentru oraș.

La 25 martie, oficialii locali din orașul portuar din sudul Ucrainei, citând martori, au declarat că ]n jur de 300 de persoane au fost ucise în bombardamentul asupra unui teatru la 16 martie. Oficialii consiliului municipal din Mariupol au susținut că o lovitură aeriană rusă a lovit teatrul în care se adăpostiseră sute de oameni.

Rusia a negat că a bombardat teatrul. Kremlinul afirmă că forțele rusești nu au vizat civili după ce Moscova a trimis zeci de mii de soldați în Ucraina la 24 februarie.

Într-o declarație din 28 martie a primăriei din Mariupol se arată că aproape 5.000 de persoane, inclusiv aproximativ 210 copii din oraș, au murit. Nu a fost clar cum a calculat primăria bilanțul în urma unei luni de bombardamente rusești care a devastat orașul și a blocat zeci de mii de locuitori fără energie electrică și cu puține provizii.

Aproximativ 140.000 de persoane fugiseră deja din Mariupol, către Marea Azov, înainte de începerea asediului rusesc, iar 150.000 au ieșit de atunci. Au rămas 170.000 de persoane în continuare acolo, potrivit cifrelor de la primărie, pe care Reuters nu le-a putut verifica în mod independent.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat

Sportivul român Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat pe o perioadă de 17 luni de Tribunalul Antidoping al...

Angel Tîlvăr spune că navigația maritimă suferă cel mai mult de pe urma acțiunilor de bruiaj

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat marţi că navigaţia maritimă este cea care are cel mai mult de suferit de pe urma acţiunilor de...

Reuniunea partidelor de extremă dreapta de la Madrid: 9 iunie o zi de eliberare și de speranță

Javier Milei, Giorgia Meloni și Marine Le Pen au participat duminica trecută la reuniunea liderilor de extremă dreapta din europa care a avut loc...
Ultima oră
Pe aceeași temă