14.2 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăVideoVIDEO. Albania, precaută față de Rusia, redeschide o bază aeriană din epoca...

VIDEO. Albania, precaută față de Rusia, redeschide o bază aeriană din epoca sovietică

Albania, membră a NATO, care nu are propriile avioane de luptă, a deschis luni (4 martie) o bază aeriană reconstruită din epoca sovietică pentru a deservi avioanele NATO, pe fondul unei amenințări sporite din partea Rusiei, a declarat premierul Edi Rama. Baza aeriană este situată în micul oraș Kucova, cunoscut cândva sub numele de “Orașul Stalin”, când MIG-urile de fabricație sovietică și chineză erau în așteptare pentru ordinele de intervenție în cazul unui război cu Occidentul care nu a mai venit niciodată.

NATO a cheltuit peste 50 de milioane de euro (54,26 milioane de dolari) pentru baza aeriană Kucova, pentru a-și consolida prezența în regiune. Spațiul aerian al Albaniei, țară adriatică, care se învecinează cu Grecia la sud și Muntenegru la nord, este protejat de Italia și Grecia.

Două avioane de luptă care zboară de la Baza Aeriană Aviano a NATO din Italia au aterizat la Kucova pentru a marca redeschiderea aerodromului.

Albania, care a aderat la NATO în 2009, este, de asemenea, în discuții cu NATO pentru a construi o bază navală la Porto Romano, pe coasta Adriaticii.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Iohannis merge la zona demilitarizată dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord

Președintele României, Klaus Iohannis, efectuează o vizită în Coreea de Sud, iar în prima zi a vizitei va ajunge și la zona demilitarizată aflată...

Sârbii din Kosovo participă la un referendum pentru revocarea primarilor albanezi

Etnicii sârbi din provincia Kosovo sunt chemați la un referendum în care să se pronunțe asupra revocării primarilor albanezi din mai multe localități ale...

Jurnalismul european reflectă provocările societății contemporane: Abuzuri, Traume și Sănătate Mentală

În cadrul celei de-a 12-a ediții a European Press Prize, 25 de povești din cinci categorii au fost nominalizate, din care mai mult de...
Ultima oră
Pe aceeași temă