-0.1 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeVideoVIDEO: 40.000 de persoane au participat la o manifestație în Spania împotriva...

VIDEO: 40.000 de persoane au participat la o manifestație în Spania împotriva planului de amnistie pentru separatiști

Zeci de mii de spanioli au protestat duminică (24 septembrie) la Madrid împotriva unor posibile planuri ale premierului în exercițiu Pedro Sanchez de a acorda o amnistie separatiștilor catalani pentru a se menține în funcție după alegerile pe care nu a reușit să le câștige.

Fluturând steaguri spaniole, susținătorii Partidului Popular (PP), formațiune conservatoare de opoziție, au participat la mitingul din Madrid. Autoritățile au estimat mulțimea la 40.000 de persoane.

Sanchez, care s-a clasat pe locul al doilea în alegerile din iulie, ar putea rămâne în funcție dacă va obține sprijinul fostului lider catalan exilat Carles Puigdemont, al cărui partid Junts per Catalunya controlează șapte locuri în parlament.

Puigdemont, căutat în Spania pentru că a încercat să obțină secesiunea regiunii, a cerut ca o condiție pentru sprijinul său să fie abandonate acțiunile în justiție împotriva colegilor separatiști.

Sanchez a organizat duminică propriul său miting politic în Gava, în apropiere de capitala regională catalană Barcelona. El nu a menționat o amnistie, dar a declarat că socialiștii doresc să vindece diviziunile sociale legate de criza catalană.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Când vor circula trenurile din România cu 160 km/h?

Viteza medie cu care un tren de călători circulă la ora actuală în România este de 44 km/h. Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean a...

Când vor circula trenurile din România cu 160 km/h?

Viteza medie cu care un tren de călători circulă la ora actuală în România este de 44 km/h. Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean a...

Abatoarele din Germania caută cu disperare muncitori români de sărbători. Cât este leafa

Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, când toată lumea se așteaptă la vânzări generoase, este nevoie și de mai multă forță de muncă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă