12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăVideoUn protestatar german împotriva schimbărilor climatice și-a lipit mâna de o stradă

Un protestatar german împotriva schimbărilor climatice și-a lipit mâna de o stradă

Un bărbat, protestatar, și-a lipit mâna de o stradă din München vineri (14 iulie) pentru a protesta împotriva politicilor climatice ale Germaniei, conform Reuters.

Potrivit activiștilor de la inițiativa climatică „Generația Letzte” (Ultima generație), trei zeci de activități de protest au avut loc în 26 de orașe din întreaga țară, printre care blocaje rutiere.

Acest bărbat și-a lipit mâna de o stradă germană pentru a protesta împotriva politicilor privind schimbările climatice, la Munchen, în Germania.

Un protestatar german care și-a lipit mâna de o stradă, la Munchen, a avut nevoie de intervenția pompierilor pentru a fi eliberat

Pompierii au fost nevoiți să taie asfaltul pentru a-l scoate de acolo.
Inițiativa climatică „Ultima generație” spune că activiștii săi au desfășurat acțiuni de protest în 26 de orașe germane.

În Koblenz, un șofer a luat problema în propriile mâini. La Berlin, activiștii au purtat măști care arată ca figuri guvernamentale.
Cabinetul federal a aprobat recent modificări ale modului de calcul în jurul limitelor de emisii de CO2 ale sectoarelor.

Criticii spun că astfel se scade presiunea în sectorul transporturilor rămase în urmă, după ce evenimentul central al manifestațiilor a fost atunci când un protestatar german și-a lipit mâna de stradă.

Poliția o reține pe Greta Thunberg la protestul împotriva deschiderii minelor de cărbune din Germania

Poliția a reținut-o pe Greta Thunberg la protestul împotriva deschiderii minelor de cărbune din Germania, de lângă satul Luetzerath.

Activista pentru climă Greta Thunberg a fost, printre alții, reținută în timpul protestelor împotriva demolării satului carbonifer Luetzerath, marți (17 ianuarie).

Poliția a reținut-o pe Greta Thunberg când protesta împotriva deschiderii minelor de cărbune din Germania, la Luetzerath

Thunberg a fost reținută în timp ce protesta la mina de cărbune deschisă Garzweiler 2, la aproximativ 9 kilometri (5,6 mile) de Luetzerath, unde a stat cu un grup de protestatari lângă marginea minei, potrivit Reuters.

Thunberg a fost dusă de trei polițiști și ținută de un braț într-un loc mai îndepărtat de la marginea minei unde a stat anterior cu grupul.

Apoi a fost însoțită înapoi spre dubele de poliție.

Occidentul vrea să redeschidă minele și centralele pe cărbune, România trebuie să ia o decizie

Criza energetică simultană cu războiul din Ucraina, criză pentru care Occidentul acuză Rusia, afectează puternic toate țările europene.

Se caută soluții în fiecare țară afectată, dar și la nivelul Comisiei Europene. Una dintre ideile luate în calcul este repunerea în funcțiune a unor exploatări de cărbune și a unor termocentrale pe cărbune.

România are tradiție în exploatarea cărbunelui și are, încă, resurse de cărbune. O situație complicată se înregistrează acum în Oltenia, la Complexul Energetic Oltenia și la Sucursala Electrocentrale Rovinari. Sucursala ar trebui să fie alimentată cu lignit de la cariera Roșia. Dar această carieră s-a închis ca urmare a demersurilor efectuate de activiști de mediu, mai ales din cadrul asociației Bankwatch Romania.

În prezent există un litigiu între Complexul Energetic Oltenia şi asociaţia Bankwatch România pe tema funcţionării carierei Roşia. La Roșia (județul Gorj) se află cea mai mare carieră de cărbune din România. La solicitarea asociaţiei Bankwatch, în luna iunie 2022, acordul de mediu al carierei Roşia a fost suspendat. Drept urmare, de la data de 1 august 2022, un grup al Electrocentralei Rovinari, cu putere instalată de 330 MW, a fost oprit. Surse din cadrul Transelectrica subliniază că, pentru perioada sezonului rece 2022 – 2023, funcţionarea grupului respectiv este vitală pentru România. Mai ales în condițiile în care livrările de gaz din Rusia către UE ar putea fi complet oprite. Până la un milion de gospodării din România primesc energie electrică pe baza cărbunelui provenit de la Roșia.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă