17.2 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăVideoUn câine prins într-un râu învolburat din Bolivia a fost salvat

Un câine prins într-un râu învolburat din Bolivia a fost salvat

Un câine prins în apele repezi ale râului Orkojahuira din vestul Boliviei a fost salvat de un muncitor în construcții atârnat de o macara pentru a realiza scoaterea lui, miercuri (21 februarie), conform Reuters.

Muncitorii din construcții creaseră parapeți pentru a preveni ca apa să treacă peste malurile locuite ale râului când au zărit câinele.

Râul Orkojahuira este unul dintre numeroasele râuri din capitala administrativă a țării, La Paz, care s-a inundat în urma unei perioade recente de ploi abundente care au afectat orașul. Ploile abundente au declanșat mai multe alunecări de teren în vestul Boliviei în ultima săptămână, soldând cu victime și lăsând zeci de persoane fără adăpost, a informat presa locală.

Potrivit Serviciului Național de Meteorologie și Hidrologie din Bolivia (Senamhi), în februarie, precipitațiile acumulate au ajuns la 140,4 milimetri (5,5 inchi), depășind precipitațiile normale acumulate de 83,8 litri (22,1 galoane) pe metru pătrat.

Un câine din Michigan ajută la salvarea proprietarului care cade prin gheață

Un bărbat din Michigan care a căzut printr-un lac înghețat îi poate mulțumi câinelui său „Ruby” pentru că l-a ajutat să-l salveze joi (18 ianuarie), potrivit Reuters.

Când ofițerul de poliție de stat din Michigan, Kammeron Bennetts, a ajuns la Arbutus Lake, a chemat-o pe Ruby și i-a atașat un „disc de salvare” portocaliu, asemănător cu un frisbee la guler, arată videoclipul său.

Ruby aleargă peste gheață către proprietarul ei, în vârstă de 65 de ani. El apucă discul. Bennetts și un pompier l-au putut scoate apoi din apă.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Motrenismul

În istoria Regatului român, probabil cea mai suveranistă perioadă din istoria poporului român, au existat mai multe curente de gândire: poporanismul, semănătorismul și trăirismul....

Șoc pe Anfield! Liverpool, umilită acasă de Atalanta. Rezultatele din „sferturile” Europa League

Atalanta Bergamo e cu un pas în semifinalele Europa League, după ce a produs șocul serii în fotbalul european și s-a impus cu 3-0...

Ludovic Orban, despre alegeri: “Glonțul pe care îl are fiecare cetăţean este votul lui”

Președintele Partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, a îndemnat vineri alegătorii să se prezinte la vot în cadrul scrutinului din luna iunie. El a apreciat...
Ultima oră
Pe aceeași temă