20.1 C
Bucharest
Saturday, 23 September 2023
HomeȘtirile zileiUn bărbat „traversează drumul” într-o barcă după spargerea unui baraj din Ucraina

Un bărbat „traversează drumul” într-o barcă după spargerea unui baraj din Ucraina

Un bărbat, locuitor ucrainean, „ traversează drumul” într-o barcă după spargerea unui baraj din Ucraina, de la Kakhovka, de lângă Mykolaiv.

Un locuitor din Mykolaiv a fost văzut folosind o barcă joi (8 iunie) pentru a naviga pe ceea ce odinioară erau străzi pietonale, dar acum sunt zone puternic inundate după distrugerea unui baraj imens din sudul Ucrainei, potrivit Reuters.

Nivelul apei creștea rapid în orașul Mykolaiv, situat la nord-est de Herson și una dintre cele mai afectate zone.

Un bărbat „trece drumul” într-o barcă, după spargerea unui baraj din Ucraina, cel hidroelectric de la Kakhovka, datând din era sovietică

Rusia și Ucraina au aruncat una pe alta vina pentru ruperea imensului baraj hidroelectric Kakhovka din era sovietică, care a trimis apele în cascadă în zona de război din sudul Ucrainei, la primele ore ale zilei de marți (6 iunie), forțând zeci de mii de oameni să-și părăsească casele.

Ucraina a declarat că inundațiile vor lăsa sute de mii de oameni fără acces la apă potabilă, vor învălui zeci de mii de hectare de teren agricol și vor transforma cel puțin 500.000 de hectare, lipsite de irigare, în zone „deșertice”.

VIDEO: Barajul Nova Kakhovka a fost distrus, iar Khersonul s-a „scufundat”

O înregistrare video realizată cu o dronă a arătat miercuri (7 iunie) inundații în Kherson, în Ucraina, și case scufundate în apă după ce barajul Nova Kakhovka a fost distrus.

Guvernatorul regional Oleksandr Prokudin a declarat că apa a ajuns la o adâncime de 5.3m în unele locuri din Kherson și ar putea atinge punctul maxim până la sfârșitul zilei de miercuri.

În Kherson, un oraș mare aflat la aproximativ 60km de barajul distrus, locuitorii au amenajat puncte de îmbarcare improvizate pentru bărcile pneumatice pe care poliția, salvatorii și voluntarii le folosesc acum pentru a se deplasa.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Horoscopul zilei, sâmbătă, 23 septembrie 2023. Intrăm în zodia Balanță. Cum ne vor ajuta astrele să ne găsim echilibrul?

Horoscopul zilei ne mai spune că Luna in Capricorn va forma mai multe unghiuri puternice si o pereche de trigoane consecutive cu Mercur...

Șeful medicilor din Dolj, Tudorel Ciurea, cere „taxă de protecție” pentru sediu și…restaurant

Colegiul Medicilor Dolj a devenit, din octombrie 2020, feuda nababului medic Tudorel Ciurea. Practic, din acel moment, medicii doljeni au intrat în era...

Administratorul șef de la Romsilva, Adrian-Dănuț Apostu, pas cu pas, către ANI și Parchetul General

Chiar dacă PSD este la guvernare, tot UDMR dă ora exactă la Regia Națională a Pădurilor (RNP) – Romsilva prin intermediul unui administrator...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies