4.8 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
AcasăȘtirile zileiUcrainenii traversează un pod ruinat din Donbas pentru a primi ajutor

Ucrainenii traversează un pod ruinat din Donbas pentru a primi ajutor

Ucrainenii care locuiesc pe malul estic al râului, în orașul Bakhmut, au fost văzuți trecând un pod distrus, din Donbas, pentru a primi ajutor umanitar joi (6 octombrie), în ciuda sunetului constant al exploziilor.

Podul a fost distrus în urmă cu câteva săptămâni în ceea ce armata ucraineană spune că a fost o lovitură militară rusă deliberată.

Pe măsură ce forțele ruse își continuă înaintarea de la est în Bakhmut, malul drept al râului este acum un ținut al nimănui asupra căruia niciunul dintre militari nu exercită controlul deplin, potrivit Reuters.

Kievul spune că nu va fi niciodată de acord să cedeze terenuri luate cu forța, iar referendumurile legale nu pot fi organizate în teritoriul ocupat unde mulți oameni au fost uciși sau alungați.

Ucrainenii trec un pod din Donbas pentru a primi ajutor, dar acestea au fost mereu un pericol de când a început conflictul cu Rusia.

Poliția ucraineană: Un pod din Balakliia, Ucraina, avea 400 kg de explozibili TNT

Poliția ucraineană a declarat vineri (16 septembrie) că a deminat un pod plin cu 400 kg de explozibili, precum și mine antitanc.

Poliția Națională a Ucrainei a declarat că tehnicienii au dezamorsat explozivii de sub podul din Balakliia – un oraș reluat recent de forțele ucrainene ca parte a unui progres major în nord-estul Ucrainei, potrivit Reuters.

Un pod ce avea 400 kg de explozibili din Balakliia, Ucraina, a fost inspectat și deminat de către forțele armate ucrainene recent

Un videoclip postat de poliția națională a arătat bărbați în uniformă militară ucraineană inspectând pachete voluminoase lipite cu bandă de coloane care susțin podul, cu ceea ce se pretinde a fi mine antitanc întinse în iarba lungă din apropiere.

Reuters nu a putut verifica în mod independent autenticitatea videoclipului, data la care a fost filmat și locația filmării.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cum se împart banii din bugetul pe anul viitor

Guvernul vrea să adopte bugetul pentru anul următor până la sfârșitul săptămânii. În contextul războiului din Ucraina, Apărarea va primi alocări record, bani mai...

România caută soluții pentru securitatea la Marea Neagră la Ankara

România a fost constant preocupată să identifice soluții pentru a spori securitatea la Marea Neagră, a afirmat, marţi, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, într-o...

Laboratoarele de nanotehnologie și genetică moleculară așteaptă milostenia guvernului

Se face că, după o criză fără precedent și un război nemilos, în care s-au folosit arme cu diferiți compuși toxici, iar stresul a...
Ultima oră
Pe aceeași temă