10.8 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăVideoUcrainenii se tem pentru soldați acum când vine iarna

Ucrainenii se tem pentru soldați acum când vine iarna

Ucrainenii se tem acum mai mult pentru soldați decât pentru ei când vine iarna și rușii vizează din ce în ce mai mult infrastructura lor energetică.

Vremea extremă a sosit în Ucraina, când zeci de mii de militari ocupă poziții de primă linie în războiul de 21 de luni cu Rusia, pe fondul temerilor că Moscova ar putea ataca rețeaua electrică cu lovituri aeriene în această iarnă, potrivit Reuters.

O furtună puternică de zăpadă a făcut ravagii în Ucraina luni. Acest videoclip de la autoritățile ucrainene arată care este starea drumurilor.

Sute de mașini și camioane au fost lovite de zăpadă, unele de peste 6 metri înălțime, a declarat guvernul într-o postare pe rețeaua de socializare. Sute de așezări erau fără curent și peste o duzină de drumuri au fost închise. Potrivit serviciilor de urgență, peste 1.200 de salvatori gestionează efortul de curățare. Părțile din sud și din centrul țării au fost cele mai afectate, potrivit ministrului de interne al Ucrainei.

Dar, pe măsură ce locuitorii se evacuează, zeci de mii de trupe rămân în poziții de primă linie în războiul cu Rusia. Intervievați de Reuters, locuitorii Kievului au spus că iarna aspră nu i-a deranjat prea mult. „Este doar vreme obișnuită. Ceea ce este mai important este să-i ținem pe băieți calzi în tranșee. Vom supraviețui aici.”
„Încep să plâng când mă gândesc la soldați. Este greu de imaginat cum se simte acolo. Acestea sunt gânduri foarte grele.”

Furtuna reînnoiește și temerile că Moscova ar putea viza rețeaua electrică a Ucrainei în această iarnă… Kievul spune că Rusia a atacat infrastructura de 60 de ori în ultimele săptămâni.

Duminică, președintele Volodimir Zelenski a mulțumit armatei ucrainene pentru lupta împotriva atacurilor rusești…și serviciile sale de salvare pentru combaterea vremii extreme.

În Crimeea, deținută de Rusia, oficialii au spus că aproape jumătate de milion de oameni sunt fără curent electric. Autoritățile instalate de Rusia au declarat luni stare de urgență și au raportat că o persoană a murit, zece au fost rănite și sute au fost evacuate.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

DACĂ V-AȚI VACCINAT “ANTI-COVID”, NU MAI CONSUMAȚI BĂUTURI ENERGIZANTE!!!

Spuneam mai devreme, „Energizantele, noua cauză a deceselor subite ale oamenilor tineri și aparent sănătoși. „Energizant” e noua denumire pentru Vaccin?” Se pare că...

Până la Silicon Valley, se surpă Dorobanțiul și avem Valea Silicoanelo aici la noi

Ilustrație: Marian Avramescu Până când o să ne ducă președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, călare pe porcul care zboară, spre Statele...

Von der Leyen anunță deblocarea fondurilor europene pentru Polonia

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat deblocarea fondurilor europene pentru Polonia, ca recunoaştere a acţiunilor noului guvern pro-european al premierului Donald...
Ultima oră
Pe aceeași temă