12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăVideoSeiful Arctic pentru Ziua Apocalipsei primește un lot record de semințe de...

Seiful Arctic pentru Ziua Apocalipsei primește un lot record de semințe de recoltă

O boltă arctică înghețată, construită pentru a păstra culturile agricole globale de la dispariție, a primit semințe marți (27 februarie) de la cel mai mare număr de noi contribuitori de până acum, a declarat un custode al unității îndepărtate, potrivit Reuters.

Seiful global de semințe din Svalbard, amplasat în peșteri de permafrost, pe o insulă, la jumătatea distanței dintre Europa continentală și Polul Nord, a fost lansat în 2008 ca mijloc de rezervă suprem pentru băncile de gene ale lumii pentru a proteja plantele de război, boli și schimbări climatice.

Marți, deponenții au transportat lăzi cu semințe la intrarea în boltă, o structură lungă și îngustă care iese din dealul acoperit de zăpadă.

Au participat douăzeci și trei de bănci de semințe, nouă dintre ele pentru prima dată, cel mai mare număr de nou-veniți introduși la o singură ocazie, potrivit Crop Trust, o organizație non-profit care operează instalația împreună cu autoritățile norvegiene.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Încă o dronă în apropierea bazei de la Kogălniceanu, după cele trei drone de acum două zile

Forțele Aeriene Române au identificat o dronă în zbor, în apropierea aeroportului civil și a Bazei Aeriene 57 din localitatea Mihail Kogălniceanu (județul Constanța). "Miercuri,...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...
Ultima oră
Pe aceeași temă