9.3 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeVideoȘeful pentru ajutoare de urgență al ONU: „ Spitalele nu sunt câmpuri...

Șeful pentru ajutoare de urgență al ONU: „ Spitalele nu sunt câmpuri de luptă”

Martin Griffiths, subsecretarul general al Națiunilor Unite pentru afaceri umanitare și coordonator pentru ajutoare de urgență al ONU a declarat miercuri (15 noiembrie) presei că a fost „îngrozit” de rapoartele despre raiduri la Spitalul Al Shifa din Gaza, după ce forțele israeliene au început să atace clădirea, potrivit Reuters.

 „ Spitalele nu sunt câmpuri de luptă”, a scris șeful pentru ajutoare de urgență al ONU pe X.

„ Protecția nou-născuților, a pacienților, a personalului medical și a tuturor civililor trebuie să depășească orice alte preocupări”, a adăugat Griffiths.

În comentarii separate, șeful Organizației Mondiale a Sănătății a declarat miercuri că a pierdut legătura cu personalul medical de la Spitalul Al Shifa din Gaza, după ce forțele israeliene au început să atace unitatea.

Trupele israeliene au intrat miercuri în Al Shifa, cel mai mare spital din Gaza, și-i perchezitionau camerele și subsolul, au spus martorii. Israelul spune că luptătorii Hamas au un cartier general în tuneluri de sub el. Hamas neagă că aceasta este situația.

Armata israeliană a luat cu asalt Hamas în cel mai mare spital din Gaza, Al-Shifa

Armata israeliană a declarat că forţele sale desfăşoară o operaţiune miercuri împotriva Hamas în cel mai mare spital din Gaza, Al-Shifa, informează Reuters, preluat de agerpres.ro.

Într-o declaraţie, armata israeliană a comunicat următoarele:”Pe baza informaţiilor secrete şi a unei necesităţi operaţionale, forţele IDF efectuează o operaţiune precisă şi ţintită împotriva Hamas într-o anumită zonă a Spitalului Al-Shifa”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Atac la Paris, lângă Turnul Eiffel. Un francez a ucis un turist german. Alte două persoane sunt rănite

Un tânăr francez, cunoscut ca având simpatii islamiste, dar și, aparent, cu tulburări psihice, a atacat mai mulți trecători în centrul Parisului, în apropiere...

Întâlnire Burduja-Macron la COP-28. ,,Avem multe subiecte în comun”

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a publicat o fotografie de la o „întâlnire spontană” cu Emmanuel Macron, președintele Franței, de la COP-28.  „Franța și România deja...

Cel puțin patru morți și zeci de răniți în Filipine, după un atac terorist

Cel puțin patru persoane au fost ucise într-un atac terorist produs în Filipine, în timpul unei slujbe religioase catolice, în ziua de duminică, 3...
Ultima oră
Pe aceeași temă