24.5 C
București
sâmbătă, 1 octombrie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaSecretarul general al ONU, Antonio Guterres, aflat în vizită, laudă universitatea din...

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, aflat în vizită, laudă universitatea din Liov

 Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a făcut o scurtă vizită la Universitatea Națională din Liov înainte de întâlnirea sa programată cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru joi (18 august).

Guterres a primit un tur al Facultății de Relații Internaționale, unde a lăudat contribuția universității la elaborarea Cartei ONU, transmite Reuters.

 „Această școală a adus contribuții foarte importante, și anume, la Carta Națiunilor Unite. Unul dintre membri a făcut parte din elaborarea cartei și valorile acesteia au fost discutate aici”, a spus el.

Guterres se va întâlni cu Zelenski și cu președintele turc Recep Tayip Erdogan mai târziu, în cursul zilei de joi.

Guterres plănuiește vineri (19 august) să viziteze portul Odesa de la Marea Neagră, unde exporturile de cereale s-au reluat în baza unui acord intermediat de ONU, menit să atenueze o posibilă agravare a crizei alimentare globale.

Astfel, Guterres aflat în vizită la Liov se va deplasa și către alte obiective din Ucraina.

O importantă întâlnire va avea loc joi între Zelenski, Erdogan și secretarul general al ONU, Antonio Guterres

O importantă întâlnire se va desfășura joi între președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, președintele Turciei, Recep Tayip Erdogan, și secretarul general al ONU, Antonio Guterres chiar în Ucraina.

Secretarul general al ONU Antonio Guterres se va deplasa joi în Ucraina unde va participa la o întâlnire cu preşedinţii ucrainean şi turc pentru a discuta mai ales despre exportul de cereale din porturile ucrainene, a anunţat marţi purtătorul său de cuvânt, citat de France Presse.

„La invitaţia preşedintelui Volodimir Zelenski, secretarul general se va afla joi la Lvov pentru a participa la o întâlnire trilaterală cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi liderul ucrainean”, a declarat Stephane Dujarric în timpul unei conferinţe de presă, precizând că Antonio Guterres va merge apoi la Odesa şi după aceea în Turcia.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Escaladarea conflictului în Camerun: războiul civil se profilează în regiune

Conflictul din Camerun continuă să se agraveze. Chris Anu, un purtător de cuvânt de lungă durată al autoproclamatei Republici Ambazonia din Camerun, a declarat...

Deputatul Aurel Bălășoiu, teolog, dat afară din PSD – Ar fi întreținut relații sexuale cu minori

Deputatul Aurel Bălășoiu a fost exclus din Partidul Social Democrat (PSD). Colegii îi cer demisia și din Parlament. Aurel Bălășoiu, deputatul PSD, a fost...

Dîncu, vizită oficială la Chișinău

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, efectuează, astăzi şi mâine, o vizită oficială la Chişinău.Potrivit Ministerului Apărării Naționale (MApN), Dîncu va avea astăzi convorbiri cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă