7.3 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăVideoSecretarul de stat al SUA, Antony Blinken, sosește la Kiev

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, sosește la Kiev

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a sosit la Kiev joi (8 septembrie) dimineață pentru a avea o întâlnire cu personalul ambasadei SUA. Blinken va anunța încă 2 miliarde de dolari în cadrul a noi finanțări militare străine către Ucraina și din partea altor 18 țări aflate în riscul unei viitoare agresiuni ruse, a declarat un înalt oficial al Departamentului de Stat.

Oficialul a spus că administrația Biden a înștiințat Congresul SUA cu privire la intenția sa de a pune la dispoziție fondurile pentru investiții pe termen lung, fără a specifica celelalte țări sau a detalia cât de mult va merge pentru Ucraina.

Washingtonul a oferit deja peste 10 miliarde de dolari în asistență militară guvernului președintelui Volodimir Zelenski, de când trupele ruse au invadat pe 24 februarie.

Blinken a sosit acum la Kiev, în trecut afirmând că Ucraina nu va lansa arme americane în Rusia

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a declarat miercuri că Ucraina a dat asigurări că nu va folosi sisteme de arme americane cu rază lungă furnizate de guvernul de la Washington împotriva țintelor de pe teritoriul țării vecine, Rusia.

Blinken a fost întrebat ce s-ar putea face pentru a minimiza riscurile de escaladare, pe măsură ce Statele Unite furnizează Ucrainei sisteme de arme cu rază lungă, după o întâlnire cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la Washington, potrivit Reuters.

Ucraina va primi arme americane pentru a lupta eficient cu Rusia, constând în sisteme de rachete cu rază lungă de acțiune
Președintele Joe Biden a fost de acord să furnizeze Ucrainei sisteme de rachete care pot lovi cu precizie ținte rusești cu rază lungă de acțiune, ca parte a unui pachet de arme de 700 de milioane de dolari care urmează să fie prezentat mai târziu în cursul zilei.

„Ucrainenii ne-au dat asigurări că nu vor folosi aceste sisteme împotriva țintelor de pe teritoriul Rusiei”, a spus Blinken. „Există o legătură puternică de încredere între Ucraina și Statele Unite, precum și cu aliații și partenerii noștri”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Tinmar înhață contractul de 100 milioane de lei de la RAJA Constanța

La licitația pentru furnizarea de energie pentru RAJA Constanța s-a dat o luptă în doi: Oancea de la Tinmar și Tudose de la...

S-au încheiat discuțiile in CSAT. Decizii importante cu privire la țara noastră

Miercuri, 21 februarie 2024, a avut loc, la Palatul Cotroceni, ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), condusă de către președintele Klaus Iohannis,...
00:00:32

Topirea zăpezii dezamăgește schiorii din Bosnia

Vizitatorii Muntelui Bjelasnica din Bosnia au fost nevoiți să-și ducă schiurile prin noroi pentru a ajunge la teleschi săptămâna aceasta, deoarece vremea de primăvară,...
Ultima oră
Pe aceeași temă