11.8 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeVideoS-a dat cu gaze lacrimogene, în timp ce susținătorii lui Imran Khan...

S-a dat cu gaze lacrimogene, în timp ce susținătorii lui Imran Khan din Pakistan, se confruntă cu poliția

S-a dat cu gaze lacrimogene, în timp ce susținătorii lui Imran Khan din Pakistan, s-au confruntat cu poliția.

Mai multe ciocniri au izbucnit în Islamabad, Peshawar și Lahore miercuri (10 mai), în timp ce poliția a încercat să-i respingă pe susținătorii fostului premier pakistanez Imran Khan, care s-au prezentat în număr mare pentru a protesta, în a doua zi, pentru arestarea sa, potrivit Reuters.

Partidul politic Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI) al lui Khan a cerut proteste la nivel național, dând încă o lovitură pentru țara ce are arme nucleare și care se confruntă cu o criză economică.

S-au dat cu gaze lacrimogene în susținătorii lui Imran Khan din Pakistan care susțin că arestarea sa e ilegală și neconstituțională

“Arestarea lui Imran Khan este ilegală și neconstituțională. Protestatarii nu se vor opri până când Imran Khan nu va fi eliberat”, a declarat Farhad Khan, un susținător al PTI.

Fostul premier a fost arestat marți (9 mai) de o agenție anti-corupție, sub acuzația de corupție. Oficialii guvernamentali au susținut că Imran Khan și soția sa au primit un teren în valoare de câteva  milioane de dolari, ca mită de la un magnat imobiliar, printr-un trust caritabil. Khan și asistenții săi au negat orice faptă greșită.

Haos în Pakistan după arestarea târzie a fostului premier Imran Khan

Autoritățile s-au confruntat miercuri (10 mai) cu consecințele protestelor din Pakistan care au izbucnit în toată țara după arestarea fostului său premier Imran Khan, cu o zi înainte, potrivit Reuters.

În diferite orașe, inclusiv în orașul natal al lui Khan, Lahore, clădirile au fost arse, iar resturile, inclusiv vehiculele carbonizate, au blocat drumurile, perturbând traficul.

Urmările protestelor din Pakistan, după arestarea fostului premier Imran Khan au fost generate de atitudinea partidului acestuia care le-a cerut

Partidul fostului prim-ministru din Pakistan, Tehreek-e-Insaf (PTI), a cerut marți (9 mai) proteste la nivel național, la câteva ore după ce agenția pakistaneză anticorupție l-a arestat pe Khan la Înalta Curte din Islamabad, determinând sute de susținători ai lui Khan să blocheze străzile și autostrăzile importante.

Un purtător de cuvânt al poliției a declarat miercuri pentru Reuters că Imran Khan nu va fi adus la tribunal și audierea sa programată va avea loc la locul în care este ținut sub custodie în zona liniilor de poliție din Islamabad.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă