0 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeVideoResturile de la un atac cu rachete rusești provoacă pagube în apropiere...

Resturile de la un atac cu rachete rusești provoacă pagube în apropiere de Kiev

Resturile căzute, în urma unui atac cu rachete rusești, au deteriorat fațadele clădirilor, a mașinilor private, a ferestrelor unei unități medicale și a unui birou de poliție, au spus oficialii de la Kiev. În capitală nu au fost înregistrate victime, potrivit Reuters.

Rusia a lansat miercuri devreme (6 septembrie) rachete la Kiev, deși sistemele de apărare aeriană ucrainene le-au doborât pe toate, a declarat administrația militară a capitalei.

De la invazia sa la scară largă, în urmă cu 18 luni, Rusia a lansat frecvent atacuri aeriene asupra Kievului și a altor locuri din Ucraina, departe de linia frontului.

Un bloc de locuințe din Kiev, bombardat de rachete rusești. Imaginile sunt cutremurătoare

Un bloc de locuințe dintr-o suburbie a Kievului a fost distrus de atacurile cu rachete ale armatei ruse. Pompierii au ajuns, vineri, 25 februarie, la fața locului și au încercat să stingă incendiul declanșat.

Rachetele au lovit capitala ucraineană vineri, în timp ce forțele militare ruse au pătruns în Kiev cu soldați și blindate. Președintele ucrainean Volodimir Zelenskiy a rugat comunitatea internațională să facă mai mult, declarând că sancțiunile anunțate până acum nu sunt suficiente.

Sirenele care anunță raidurile aeriene au început să sune deasupra Kievului pe fondul unor rapoarte conform cărora un avion rus ar fi fost doborât și s-ar fi prăbușit peste o clădire. Asta s-a întâmplat la o zi după ce președintele rus Vladimir Putin a lansat o invazie care a șocat lumea.

Se estimează că 100.000 de oameni au fugit în timp ce exploziile și focurile de armă au zguduit marile orașe. Au fost raportate zeci de morți. Trupele ruse au capturat fosta centrală nucleară de la Cernobîl, la nord de Kiev, în timp ce înaintau spre Capitală din Belarus.

Rusia a invadat, joi, 24 februarie, Ucraina, pe uscat, aer și mare în urma unei declarații de război a lui Putin. Este cel mai mare atac asupra unui stat european de după cel de-al Doilea Război Mondial.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Mircea Bravo, accident cu mașina. Polițiștii l-au testat antidrog

Vloggerul Mircea Bravo a fost implicat într-un accident rutier în Beiuș, județul Bihor. El ar fi pătruns pe sensul opus de circulație și ar...
00:00:52

VIDEO. John Kerry numește cărbunele ca fiind “cel mai murdar combustibil din lume”

Însărcinatul special al președintelui Biden pentru climă, John Kerry, a subliniat duminică (3 decembrie) importanța de a nu mai permite "centrale electrice pe cărbune...

Mircea Bravo, accident cu mașina. Polițiștii l-au testat antidrog

Vloggerul Mircea Bravo a fost implicat într-un accident rutier în Beiuș, județul Bihor. El ar fi pătruns pe sensul opus de circulație și ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă