15.3 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăVideoRegiunea Amazon din Brazilia se confruntă cu cele mai grave incendii din...

Regiunea Amazon din Brazilia se confruntă cu cele mai grave incendii din luna august de peste un deceniu

Regiunea Amazon din Brazilia este scena celor mai grave incendii din luna august, înregistrate de peste un deceniu, acestea luând amploare în luna august.

Incendiile din pădurea tropicală amazoniană din Brazilia au luat amploare în luna august, la cel mai mare nivel din această lună din anul 2010 încoace, au arătat datele guvernamentale prezentate miercuri (31 august), depășind incendiile din august 2019 care au atras atenția lumii asupra lor la scurt timp după preluarea mandatului președintelui Jair Bolsonaro.

Incendiile au crescut în pădurea tropicală amazoniană din Brazilia, iar numărul lor înregistrat, acum în august, este cel mai mare de mai bine de un deceniu, potrivit Reuters.

Regiunea Amazon din Brazilia este afectată de grave incendii, lunile august și septembrie fiind considerate ca sezonul focului

August și septembrie sunt cunoscute ca sezon de incendii în regiune, conform unei serii de date prezentate de INPE, anul acesta fiind cu 20% mai multe incendii decât mediile lunare din anii anteriori.

 „ Cu doar o zi rămasă până la sfârșitul lui august, această lună bate deja recordul, deoarece august a fost cea mai afectată lună de incendiile din Amazon din 2010 încoace. Au fost înregistrate peste 31 de mii de incendii în Amazon. Acest lucru arată că există o legătură între utilizarea focului chiar în zonele recent defrișate”, spune Vinicius Silgueiro, coordonator pentru informații teritoriale, Institutul Life Center.

Experții dau vina pe președintele Jair Bolsonaro pentru grija scăzută față de protecția mediului, de când a preluat mandatul în 2019.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...
Ultima oră
Pe aceeași temă