0.3 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeVideoRegele Charles laudă „entente cordiale” în Senatul francez

Regele Charles laudă „entente cordiale” în Senatul francez

Regele Charles al Marii Britanii a lăudat „ entente cordiale”, înțelegerea ce există de 109 ani între Marea Britanie și Franța, în Senatul francez.

Monarhul a declarat joi că Marea Britanie și Franța au responsabilitatea comună de a proteja democrația în Europa și de a se asigura că lumea abordează schimbările climatice, în ceea ce el a numit o „înțelegere pentru durabilitate”, potrivit Reuters.

 „ Împreună, potențialul nostru este nelimitat”, a spus Charles într-o franceză impecabilă, ținând primul discurs al unui monarh britanic reprezentanților ambelor camere ale parlamentului francez.

„ De aceea trebuie să prețuim și să avem grijă de înțelegerea noastră cordială. Pentru generațiile viitoare, astfel încât să devină o înțelegere pentru durabilitate, să abordăm mai eficient urgența globală în ceea ce privește clima și diversitatea”, a spus el.

Așa-numita Entente Cordiale a fost o alianță care datează din 1904, care a pus capăt secolelor de rivalități militare dintre Franța și Marea Britanie pentru a vedea cele două puteri europene că luptă de aceeași parte, în timpul a două războaie mondiale.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:00:41

Departamentul de Stat: SUA s-ar opune oricărei „zone tampon” din Gaza

SUA s-ar opune oricărei zone tampon propuse în interiorul Fâșiei Gaza, deoarece ar încălca poziția Washingtonului conform căreia dimensiunea enclavei palestiniene nu trebuie redusă...

Cine au fost susținătorii COVID-19 de la Academia Română

La scurt timp după declanșarea pandemiei de COVID 19, o serie de somități medicale au lansat sub umbrela Academiei Române o carte privind...

Familiile franceze vor avea cea mai scumpă cina în acest an, în timp ce românii plătesc cel mai puțin pentru mâncarea tradițională de sărbători

Românii vor plăti cel mai puțin pentru mâncarea tradițională de Crăciun în acest an, în timp ce familiile din Franța vor avea cea mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă