10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăVideoProtestatarii pro-Ucraina se adună la aniversarea războiului

Protestatarii pro-Ucraina se adună la aniversarea războiului

Protestatarii care țineau steaguri ucrainene sau le puneau peste umeri s-au adunat în toată Europa, sâmbătă (24 februarie), pentru a marca cea de-a doua aniversare a invaziei Ucrainei de către Rusia, conform Reuters.

Un steag ucrainean uriaș galben și albastru a fost desfășurat lângă Parlamentul UE de la Bruxelles.

Activiștii Greenpeace au făcut să strălucească sloganul „Opriți uciderea!” pe clădirea ambasadei Rusiei din Berlin, înainte ca cei câteva mii de protestatari pro-ucraineni să se adune în oraș.

Protestatarii purtau pancarte, unul pe care scria „Binele întotdeauna învinge, la fel și Ucraina”, în timp ce treceau prin Belgrad, cu ambasadorul UcraineI în Serbia, Volodymyr Tolkach, conducând marșul.

În urmă cu doi ani, Rusia și-a lansat invazia pe scară largă a Ucrainei, forțând aproximativ 6,3 milioane de ucraineni să fugă în străinătate. Alte 3,7 milioane rămân strămutate intern, potrivit UNHCR. Peste 10.000 de civili au fost uciși și aproape 20.000 au fost răniți în violențe legate de conflict, în ultimii doi ani, după cum a verificat Misiunea ONU de Monitorizare a Drepturilor Omului în Ucraina.

Ucrainenii au adus un omagiu militarilor implicați în războiul cu Rusia

Mii de ucraineni au adus, sâmbătă, un omagiu militarilor care au murit, care au fost răniţi sau care au fost luaţi prizonieri în războiul provocat de Federaţia Rusă, potrivit agerpres.ro.

La împlinirea a doi ani de război, oamenii s-au adunat în Piaţa Independenţei din Kiev, cunoscută sub numele de Piaţa Maidan, şi au depus flori sau au aprins candele pentru eroii războiului declanşat pe 24 februarie 2022.

Printre cei aflaţi în Piaţa Maidan s-au aflat şi doi dintre militarii grav răniţi în luptele din Estul Ucrainei.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

VIDEO. Cătălin Cîrstoiu: “Îmi pare rău că nu l-am ascultat pe Traian Băsescu”

Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun PSD - PNL la Primăria Capitalei, a vorbit, înt-o conferință de presă, despre expunerea publică ce i-a adus "mult rău"...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...
Ultima oră
Pe aceeași temă