20.3 C
Bucharest
Wednesday, 27 September 2023
HomeȘtirile zileiProtestatarii împotriva reformei pensiilor blochează muzeul Luvru din Paris

Protestatarii împotriva reformei pensiilor blochează muzeul Luvru din Paris

Protestatarii sindicali supărați de decizia președintelui Emmanuel Macron de a crește vârsta de pensionare din Franța fără un vot final în parlament au blocat luni (27 martie) muzeul Luvru din Paris, frustrând mulțimile de vizitatori.

Manifestând pașnic împotriva planurilor de a face ca majoritatea francezilor să lucreze cu doi ani în plus până la 64 pentru a echilibra bugetul pensiilor, un număr mic de protestatari s-au adunat la poalele piramidei de sticlă de la muzeul Luvru. Pe un banner scria „Retrăgeți-vă la 60 de ani – munciți mai puțin pentru a trăi mai mult”. O coadă de turiști dezamăgiți șerpuia prin curte.

Printre protestatarii de la muzeul Luvru din Paris s-au numărat și angajații celebrei instituții înainte de a zecea rundă de greve

Angajații de la Luvru s-au numărat printre protestatarii din fața celebrului muzeu.

Protestul a avut loc cu o zi înaintea celei de-a zecea runde de greve și marșuri de stradă la nivel național și a urmat violențelor din orașele din Franța din cauza schimbărilor sistemului de pensii.

Separat, poliția din Paris a declarat că efectuează o operațiune pentru a preveni adunările neautorizate în fața Centrului Pompidou, un alt muzeu de referință din Paris.

VIDEO: Proteste în Franța din cauza pensiilor

Luni, 20 martie, protestatarii pentru reforma pensiilor din orașul Rennes, din vestul Franței, s-au luptat cu poliția în timp ce ridicau baricade în flăcări pentru a bloca traficul pe o autostradă.

Câteva sute de persoane s-au adunat pentru proteste, care a început în jurul orei 6:30 a.m. și a oprit în jurul orașului.

Poliția a tras cu gaze lacrimogene.

Franța a cunoscut un val de proteste în ultimele săptămâni, deoarece guvernul președintelui francez Emmanuel Macron a ocolit camera inferioară a parlamentului pentru a impune o revizuire profund nepopulară a sistemului de pensii care va crește vârsta de pensionare de la 62 la 64 de ani.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

S-a discutat în coaliție, dar a fost respinsă

Ministrul Marcel Boloș a anunțat luni seară, după asumarea răspunderii Guvernului pe noul plan de măsuri fiscal-bugetare, că naționalizarea pensiilor din Pilonul 2...

Marian Enache afirmă că există o deschidere la dialog între CCR și CJUE

Preşedintele Curţii Constituţionale a României (CCR), Marian Enache, s-a întâlnit, marţi, cu profesorul Peter L. Lindseth, de la Facultatea de Drept a Universităţii Connecticut,...

Familia Regală a României a vizitat Grădina Botanică Regală din Madrid

Marți, 26 septembrie, Familia Regală a României, prin Custodele Coroanei și Principele Radu a vizitat Grădina Botanică Regală din Madrid, unde Majestatea Sa a...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies