11.3 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăVideoPreședintele Maduro dezvăluie o nouă hartă a Venezuelei cu teritoriul disputat

Președintele Maduro dezvăluie o nouă hartă a Venezuelei cu teritoriul disputat

Președintele Nicolas Maduro a dezvăluit vineri (8 decembrie) o nouă hartă a Venezuelei care arată teritoriul disputat Esequibo pe fondul tensiunilor crescânde la graniță dintre Guyana și țară, potrivit Reuters.

“Să vedem unde pe hartă vom sărbători în seara asta. Trăiască harta completă a Venezuelei”, a spus el la un miting la Caracas.

Disputa de lungă durată asupra regiunii bogate în petrol Esequibo, care este judecată la Curtea Internațională de Justiție (CIJ), a escaladat în weekend, când alegătorii din Venezuela au respins jurisdicția CIJ și au susținut crearea unui nou stat venezuelean printr-un referendum.

Guyana a pus sub semnul întrebării legitimitatea votului, și-a pus forțele armate în stare de alertă maximă și a declarat că președintele venezuelean Nicolas Maduro nu ține cont de ordinele CIJ să nu ia nici o măsură pentru a schimba statu quo-ul în Esequibo.

Analiştii şi surse din Caracas au spus că referendumul a fost un efort al lui Maduro de a arăta puterea şi de a măsura sprijinul guvernului său, înaintea alegerilor din 2024, mai degrabă decât să reprezinte o probabilitate reală de acţiune militară.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă