0.2 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeVideoPreședintele Macron din Franța îl întâmpină pe Papa Francisc la Marsilia

Președintele Macron din Franța îl întâmpină pe Papa Francisc la Marsilia

Președintele francez Emmanuel Macron l-a întâmpinat pe Papa Francisc, la Marsilia, sâmbătă (23 septembrie) în timpul vizitei de două zile a pontifului în orașul din sudul Franței, potrivit Reuters.

Papa se întâlnește cu episcopi și tineri catolici din zona mediteraneeană înainte de a susține o liturghie pentru zeci de mii de credincioși.

Francisc și Macron trebuiau să țină o întâlnire individuală la Palatul Pharo înainte de a participa la o sesiune de închidere a reuniunilor mediteraneene.

VIDEO: Papa Francisc susține că oamenii nu ar trebui să vadă migranții care mor pe mare ca pe niște simple numere

Papa Francisc a spus că oamenii nu ar trebui să vadă migranții care mor pe mare ca pe niște simple numere, în timp ce a condus vineri (22 septembrie), la Marsilia, rugăciuni interconfesionale pentru migranții și marinarii pierduți pe mare.

Suveranul pontif a sosit în cel de-al doilea oraș ca mărime din Franța pentru o vizită de două zile axată pe problema migrației.

De la aeroport, el a mers la o slujbă de rugăciune cu episcopi, preoți și călugărițe în catedrala Notre-Dame-de-la-Garde din oraș, unde i-a îndemnat să își păstreze bisericile și inimile deschise pentru cei mai nevoiași.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Confruntări cu poliția la un marş al israelienilor de extremă dreaptă din Ierusalim

Confruntări cu poliţia au avut loc la începutul unui marş al israelienilor de extremă dreaptă joi seară la Ierusalim, potrivit martorilor, informează agenţia DPA,...

CM Handbal feminin: România a pierdut cu Germania 22-24, dar păstrează șanse matematice la calificare după ce Japonia a învins Danemarca cu 27-26

România a fost învinsă de Germania cu scorul de 24-22 (9-12), joi seara, la Herning (Danemarca), în Grupa a III-a principală a Campionatului...

Confruntări cu poliția la un marş al israelienilor de extremă dreaptă din Ierusalim

Confruntări cu poliţia au avut loc la începutul unui marş al israelienilor de extremă dreaptă joi seară la Ierusalim, potrivit martorilor, informează agenţia DPA,...
Ultima oră
Pe aceeași temă