0.3 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeVideoPreședintele Al-Assad din Siria merge în China și încearcă să pună capăt...

Președintele Al-Assad din Siria merge în China și încearcă să pună capăt izolării

Președintele Al-Assad din Siria se află în China și încearcă să încheie mai mult de un deceniu al izolării.

Președintele Bashar al-Assad a sosit joi (21 septembrie) în China, în orașul din estul țării, Hangzhou, demarând prima sa vizită în națiunea asiatică, din 2004, în timp ce face noi pași pentru a pune capăt a mai mult de un deceniu de izolare diplomatică, pe fondul sancțiunilor occidentale, potrivit Reuters.

Assad a sosit la bordul unui avion Air China, într-o ceață densă, despre care presa de stat chineză a spus că „a adăugat atmosfera de mister” într-un semn din cap către faptul că liderul sirian a fost rar văzut în afara țării sale de la începutul războiului civil care a luat peste jumătate de milion de vieți.

El urmează să participe la ceremonia de deschidere a Jocurilor Asiatice, împreună cu zeci de demnitari străini, înainte de a conduce o delegație pentru întâlniri în mai multe orașe chineze, inclusiv la un summit cu președintele Xi Jinping.

A fi văzut alături de președintele Chinei la o întâlnire regională ar trebui să adauge o mai mare legitimitate campaniei Siriei de a reveni treptat pe scena mondială, în timpul căreia aceasta s-a alăturat Inițiativei Belt and Road a Chinei în 2022 și a fost readmisă în luna mai în Liga celor 22 de națiuni arabe puternice.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă