21.7 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăVideoPompierii luptă cu un incendiu la o centrală electrică din Harkov

Pompierii luptă cu un incendiu la o centrală electrică din Harkov

Pompierii au fost văzuți luptând duminică (11 septembrie) cu un incendiu la o centrală termică din Harkov, în urma loviturilor cu rachete rusești care au provocat pene de curent pe scară largă.

Oficialii ucraineni au acuzat forțele ruse în retragere că au lansat atacuri de răzbunare asupra infrastructurii civile, ca răspuns la o ofensivă rapidă din weekend a trupelor ucrainene, care a determinat Rusia să abandoneze principalul bastion din regiunea Harkov.

Pompierii ucraineni s-au luptat cu un incendiu izbucnit la o centrală electrică din Harkov, un ofițer de serviciu fiind ucis

Şeful adjunct al serviciilor de urgenţă din regiunea Harkov, Anatolli Torianyk, a confirmat că un ofiţer de serviciu a fost ucis în urma loviturilor.

Moscova neagă că forțele sale vizează în mod deliberat civilii.

Un obuz rusesc lovește o zonă rezidențială din Harkov

Obuze rusești au lovit o zonă rezidențială din apropierea aeroportului din Harkov, provocând un incendiu la o școală profesională și deteriorând mai multe clădiri din apropiere.

Pompierii s-au luptat să stingă flăcările care au cuprins școala situată lângă terminalul de pasageri al aeroportului din Harkov și au împiedicat extinderea incendiului.

Două persoane au fost rănite în incendiu.

Ministerul ucrainean al Apărării a declarat că Rusia se pregătește să lanseze un nou asalt în estul Ucrainei pentru a încerca să cucerească orașul Harkov și să încercuiască linia de front estică puternic fortificată a Ucrainei.

Harkov, al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, a suferit unele dintre cele mai grele bombardamente de când Rusia a început ceea ce numește „operațiune militară specială” la 24 februarie.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...
Ultima oră
Pe aceeași temă