13.3 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăVideoPoliție: Un atac cu cuțitul a rănit trei persoane la Paris

Poliție: Un atac cu cuțitul a rănit trei persoane la Paris

Un atac cu cuțitul, sâmbătă dimineața, în gara Gare de Lyon din Paris, a rănit trei persoane, a declarat poliția. Ei au spus că l-au arestat pe presupusul atacator, conform Reuters.

Trei persoane au fost rănite într-un atac cu cuțitul în gara Gare de Lyon, din Paris, sâmbătă dimineața (3 februarie), a declarat poliția. Ei au spus că l-au arestat pe presupusul atacator.

Două dintre victime au suferit răni ușoare, în timp ce a treia a fost rănită mai grav.

Polițiștii au adăugat că nu se află într-o stare care nu le pune viața în pericol.

Motivul suspectului atacator nu a fost imediat clar.

Franța a suferit o serie de atacuri ale militanților islamiști în ultimul deceniu, dar și atacuri ocazionale din partea persoanelor cu boli mintale.

Ziarul Le Figaro, citând o sursă anonimă din poliție, a declarat că atacatorul de la Gare de Lyon era din Mali și avea permis de conducere italian. Nu a fost posibil să se confirme imediat acest raport.

Atac la Paris, lângă Turnul Eiffel. Un francez a ucis un turist german. Alte două persoane sunt rănite

Un tânăr francez, cunoscut ca având simpatii islamiste, dar și, aparent, cu tulburări psihice, a atacat mai mulți trecători în centrul Parisului, în apropiere de Turnul Eiffel.

Agresorul avea la el un cuțit și un ciocan. În urma loviturilor primite, un turist german a murit. Alte două persoane au fost rănite de același atacator.

Agresorul ar avea 26 de ani. În momentul comiterii atacului, el ar fi strigat “Allah Akbar”. Atacatorul a fost reținut de polițiști și este acum anchetat pentru omor și pentru tentativă de omor. În anul 2016, acest tânăr mai avusese o condamnare de patru ani de închisoare.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Învingătoarea Soranei Cîrstea a mers până la capăt! Jasmine Paolini, campioană la Dubai

Italianca Jasmine Paolini a câştigat turneul WTA 1.000 de la Dubai, după ce a învins-o în finală pe rusoaica Anna Kalinskaia, în trei seturi,...

Ministerul Finanțelor, sprijin de 12,5 miliarde pentru antreprenori. Cine poate beneficia de noua schemă IMM Plus

Ministerul Finanțelor a propus un buget de 12,5 miliarde de lei pentru sprijinul mediului de afaceri din România, prin intermediul programului IMM Plus. Proiectul asigură,...

Volodimir Zelenski anunță că Ucraina a pierdut peste 31.000 de soldați în cei doi ani de război

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că 31.000 de soldaţi ucraineni au fost ucişi în cei doi de la declanşarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă