5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăVideoPloile extreme avariază casele din Amazonia din Peru

Ploile extreme avariază casele din Amazonia din Peru

Videoclipul aerian din Amazonia, din Peru, a surprins amploarea devastării în regiunea Madre de Dios, după ce ploile extreme au transformat străzile în râuri și au distrus case, potrivit Reuters.

Miercuri (21 februarie), râurile Acre și Yaverija s-au revărsat din cauza ploii abundente.

Potrivit presei locale, 800 de persoane au fost afectate. Rapoartele inițiale spun că 33 de blocuri rezidențiale au pagube provocate de inundații. Orașul Inapari este una dintre zonele cele mai afectate din regiune.

Ministrul Apărării, Walter Astudillo Chavez, a declarat că asistența media este dislocată în regiune. Guvernul cântărește declararea unei situații de urgență în zonă pentru a spori eforturile de ajutorare.

Ploile abundente declanșează o alunecare de teren în Peru

Scene dramatice s-au petrecut în Peru, după ce mai multe case au fost îngropate, într-o alunecare de teren declanșată de ploaia torenţială, în mai multe zone din țară, potrivit Reuters.

O avalanșă a provocat daune infrastructurii din Haural, în zona de coastă centrală a Peru-ului, a informat presa locală marți (30 ianuarie). Localnicii au apucat lopeți și târnăcoape pentru a devia apele inundațiilor, din apropierea caselor.

Biroul de Apărare Civilă Huaral evaluează pagubele cauzate și încearcă să determine pierderile economice din zonă.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă