26.5 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăVideoPence: „ Nu aveam dreptul să răstorn alegerile”

Pence: „ Nu aveam dreptul să răstorn alegerile”

Fostul vicepreședinte Mike Pence a spus miercuri (2 august) că „oricine se pune peste Constituție nu ar trebui să fie niciodată președinte al Statelor Unite”, referindu-se la Donald Trump, la o zi după ce fostul comandant șef(președinte) a fost inculpat pentru încercările sale de a răsturna alegerile din 2020, potrivit Reuters.

Trump, lucrând cu șase co-conspiratori, l-a împins pe Pence să refuze să certifice rezultatele pe baza acuzațiilor sale de fraudă a alegătorilor care au votat în mai multe ocazii, susține rechizitoriul.

Dar Pence, care a stat alături de Trump timp de patru ani furtunoși, a refuzat.

În rechizitoriul de 45 de pagini al avocatului special Jack Smith, Pence este un participant frecvent la narațiune, care include amintiri detaliate ale apelurilor și conversațiilor private.

Donald Trump a fost inculpat pentru că ar fi influențat rezultatul alegerilor prezidenţiale din 2020

Donald Trump a fost inculpat marţi pentru încercările sale de a influenţa rezultatul alegerilor prezidenţiale din 2020, cea mai gravă acuzaţie care i-a fost adusă fostului preşedinte care a fost deja urmărit penal de două ori, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Principalul favorit republican pentru alegerile de anul viitor este acuzat de “complot împotriva statului american”, obstrucţionare a unei proceduri oficiale şi atingere adusă drepturilor electorale după o anchetă supravegheată de procurorul special Jack Smith.

Ancheta a fost declanşată de un apel telefonic din ianuarie 2021 al lui Donald Trump – a cărui înregistrare a fost făcută publică – în care acesta i-a cerut unui înalt responsabil local, Brad Raffensperger, să “găsească” aproximativ 12.000 de buletine de vot pe numele său.

Potrivit unor documente judiciare, anchetatorii au descris “un plan coordonat şi la nivelul mai multor state aplicat de echipa de campanie a lui Trump” pentru a influenţa rezultatele alegerilor.

Omul de afaceri a fost deja inculpat la începutul lui iunie şi sfârşitul lui iulie la nivel federal în dosarul arhivelor Casei Albe. El este acuzat în special că a pus în pericol securitatea Statelor Unite, luând cu el documente clasificate la sfârşitul mandatului său.

Georgia, SUA: Lui Donald Trump i s-ar pregăti o nouă inculpare

Securitatea a fost întărită la Atlanta, în statul Georgia unde o anchetă asupra “tentativelor” lui Donald Trump “de a influenţa operaţiunile electorale” din 2020 în acest stat din sud-estul ţării s-ar putea încheia cu o inculpare a fostului preşedinte american în săptămânile următoare, notează AFP, potrivit agerpres.ro.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă