14.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăVideoPapa Francisc întâlnește copii după o problemă de sănătate

Papa Francisc întâlnește copii după o problemă de sănătate

Papa Francisc a vorbit și a glumit cu mulțimi de copii și a părut să fie sănătos luni (6 noiembrie) după-amiază, după o scurtă sperietură la începutul zilei, când a spus că nu se simte bine, potrivit Reuters.

Vaticanul a spus că suferea de o răceală în acea dimineață și că a decis să nu citească un discurs pregătit către o delegație a Conferinței Rabinilor Europeni pentru a economisi timp, astfel încât să-i poată saluta individual.

Dar câteva ore mai târziu, el a prezidat o întâlnire plină de viață cu peste 7.000 de copii din întreaga lume în sala de audiență a Vaticanului, a vorbit clar și nu a prezentat niciun simptom vizibil de răceală.

A răspuns la întrebări de la aproximativ 14 copii, inclusiv unii din Orientul Mijlociu și Ucraina. El a răspuns spontan, glumind adesea cu ei și părea să se distreze.

O serie de întrebări din partea copiilor au vizat pacea și mediul înconjurător. Ei au ridicat pancarte pe care scria „pace” în limbile lor.

Emisarul pentru pace al Papei Francisc în Ucraina lucrează la un mecanism pentru revenirea copiilor răpiți în Rusia

Emisarul pentru pace al Papei Francisc pentru Ucraina, cardinalul Matteo Zuppi, a declarat marţi că el lucrează la un “mecanism” ce ar putea asigura întoarcerea copiilor care, potrivit Kievului, au fost răpiți în Rusia, informează Reuters.

“Vom vedea cum putem porni mecanismul pentru copii şi să ajutăm aşa cum am spus pe frontul umanitar, în special copiii să se poată întoarce în Ucraina”, a afirmat Zuppi la o prezentare de carte la Roma.

El a adăugat că a discutat personal problema cu Francisc, potrivit agerpres.ro.

Emisarul Papei Francisc, Matteo Zuppi, lucrează pentru revenirea copiilor răpiți în Rusia, nefiind vorba de o mediere între Kiev și Moscova

Cardinalul italian a vizitat Moscova săptămâna trecută şi a fost anterior în capitala Ucrainei, Kiev. Vaticanul a descris eforturile sale ca “vizând identificarea iniţiativelor umanitare care ar putea deschide drumuri către pace”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Un grup de activiști pro-Palestina a instalat în semn de protest mai multe corturi în campusul Universității București

Un grup de activiști, care se identifică pe rețelele sociale cu numele „Solidaritate România-Palestina”, a instalat mai multe corturi în campusul Universității București, anunțând...

Document: Cum justifică procurorul Karim Khan solicitarea mandatelor de arestare pentru  Benjamin Netanyahu și mai mulți lideri ai Hamas

Curtea Penală Internațională solicită mandate de arestare pentru liderul Hamas Yahya Sinwar și premierul israelian Benjamin Netanyahu, acuzați de crime de război și crime...

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă