17.2 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăVideoO dronă rusă a lovit un bloc din Odesa, Ucraina

O dronă rusă a lovit un bloc din Odesa, Ucraina

Trei persoane au fost ucise, opt rănite și șase sunt date încă dispărute după ce o dronă rusă s-a prăbușit sâmbătă (2 martie) peste un bloc de apartamente, din orașul-port Odesa, din sudul Ucrainei, au declarat autoritățile, potrivit Reuters.

Potrivit președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, drona era un Shahed, o dronă kamikaze mare, cu aripi, furnizată de Iran. Rusia a lansat câteva mii dintre acestea de-a lungul războiului către ținte din interiorul Ucrainei.

Guvernatorul regional al Odesei, Oleh Kiper, a declarat la ora locală 8:30 AM (06:30 GMT) că lucrările de curățare a molozului sunt în desfășurare și că un bărbat a fost scos în viață, aflat probabil în subsol în momentul loviturii.

Radiodifuzorul public Suspilne din Ucraina a citat procurorii locali spunând că șase persoane sunt încă dispărute.

Rusia – Ucraina, ziua 708: Trei morți, în urma unui atac asupra Odesei

O dronă rusească a lovit o zonă comercială în portul ucrainean Odesa, de la Marea Neagră, ucigând trei persoane, au declarat armata ucraineană şi guvernatorul regional Oleh Kiper.

Armata a declarat că Rusia a lansat 31 de drone asupra Ucrainei în cursul nopţii trecute, iar apărarea antiaeriană a distrus 23 dintre ele.

Într-o postare pe aplicaţia de mesagerie Telegram, Forţele de apărare ale armatei ucrainene Sud (Pivdeni) au indicat că au interceptat nouă drone, dar una a lovit o zonă din apropierea portului, provocând un incendiu.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Respiră aerul curat de munte de pe terasa propriei tale locuințe. Alege confortul caselor și apartamentelor oferite de YAELE Invest Construct

Dacă dorești să găsești o locuință aproape de natură și să te bucuri de un refugiu montan numai al tău, avem vești bune pentru...

Carmen Palade, trimisă în judecată pentru devalizarea firmelor lui Dan Adamescu

După 6 ani de anchetă, procurorii au trimis-o în judecată pe Carmen Palade, acuzată că a delapidat zeci de milioane de lei din firmele...

Cătălin Cherecheş va beneficia de o pedeapsă mai mică, au decis judecătorii

Judecătorii Tribunalului București au dat o decizie vineri, acceptând o solicitare făcută de Cătălin Cherecheș și au hotărât să reducă cu un an din...
Ultima oră
Pe aceeași temă