21.9 C
București
marți, 6 iunie 2023
AcasăȘtirile zileiNoua Zeelandă întâmpină anul 2023 cu artificii

Noua Zeelandă întâmpină anul 2023 cu artificii

Oamenii din Noua Zeelandă au fost printre primii din lume care au sărbătorit sosirea anului 2023 cu un foc de artificii la Auckland duminică (1 ianuarie).


Spectacolul de artificii de la Sky Tower, înalt de 328 de metri din Auckland, a revenit după anularea artificiilor de anul trecut din cauza preocupărilor legate de varianta Omicron a coronavirusului, potrivit Reuters.


„Ecranul” de lumină și foc a durat cinci minute cu 500 de kilograme de obiecte pirotehnice, lansate din turn, cu Auckland Harbour Bridge și el iluminat.


Petrecăreții au urmărit cum comete cu o singură stea colorate viu și mai multe artificii au fost trase pe cerul nopții.

Ciucă, mesaj pentru români, de Anul Nou

Premierul Nicolae Ciucă afirmă, într-un mesaj transmis cu ocazia Anului Nou, că români şi-au dovedit solidaritatea în anul care se încheie, au trecut prin provocări „greu de imaginat” şi au reuşit să facă mai mult decât să reziste.

„Vremurile grele îi aduc pe oameni mai aproape. Iar anul care se încheie ne-a dat multe motive să ne dovedim solidaritatea. Împreună am trecut prin provocări greu de imaginat. Ca popor încercat de istorie, de data aceasta, am reuşit, fiind uniţi, să facem mai mult decât să rezistăm. Astăzi, puterea mobilizării noastre este recunoscută şi apreciată în întreaga lume. Pentru că românii au devenit un exemplu, iar calităţile lor au trecut dincolo de graniţe”, a arătat prim-ministrul.

Acesta a amintit de criza prin care trece România, cu un război la graniţă, secetă, preţuri mai la energie şi inflaţie.

„Am traversat, împreună, unul dintre cei mai grei ani din ultima vreme. Anul care ne-a pus gospodăriile şi economia sub povara unei crize dificile. Ne-a adus pentru prima oară după multă vreme războiul aproape de graniţele noastre. Secetă, preţuri mari la energie şi gaze, dar şi inflaţie.
Împreună, am reuşit să salvăm economia, care a generat una dintre cele mai mari creşteri la nivel european. Am investit masiv, susţinând mediul de afaceri şi atrăgând miliardele de euro din fondurile europene, bani necesari dezvoltării noastre. I-am protejat pe cei mai expuşi riscurilor economice şi sociale, confruntaţi cu creşteri dureroase de preţuri la utilităţi, alimente, carburanţi”, a adăugat Ciucă.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Proiect al Ministerului Educației: Mediile elevilor vor putea fi încheiate cu doar două note pe disciplină

Ministerul Educației a publicat în această seară un proiect care prevede că mediile elevilor pentru anul şcolar 2022-2023 vor putea fi încheiate cu un...
00:01:17

 Biden: Danemarca și SUA lucrează pentru a aborda agresiunea Rusiei în Ucraina

Danemarca și Statele Unite(SUA) lucrează împreună pentru a aborda agresiunea rusă în Ucraina, a declarat luni (5 iunie) președintele american Joe Biden, în timpul...

Iohannis: „România este Aliatul NATO cu cea mai lungă frontieră cu Ucraina și înțelegem clar nevoia de a consolida postura NATO pe Flancul Estic”

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut marți, 6 iunie 2023, la Castelul Bratislava, Republica Slovacă, o intervenție în cadrul sesiunii de deschidere a Summitului...
Ultima oră
Pe aceeași temă