11.3 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăVideoMinistrul de externe turc: SUA sunt „singure” în vetoul de încetare a...

Ministrul de externe turc: SUA sunt „singure” în vetoul de încetare a focului în Gaza

Ministrul turc de externe Hakan Fidan a declarat vineri (8 decembrie) că reprezentanții Ligii Arabe și ai Organizației Cooperării Islamice i-au spus secretarului de stat Antony Blinken, într-o întâlnire, că Statele Unite(SUA) sunt singure în problema opunerii unui încetări a focului în Gaza, potrivit Reuters.

Comentariile lui Fidan, făcute presei de stat turce după întâlnirea de la Washington, vin după ce Statele Unite(SUA) au respins o propunere privind o cerere a Consiliului de Securitate al ONU pentru o încetare a focului umanitară imediată în războiul dintre Israel și grupul militant palestinian Hamas din Gaza.

Marea Britanie s-a abținut, în timp ce alți treisprezece membri au votat în favoarea proiectului de rezoluție.

Statele Unite ale Americii(SUA) și Israelul se opun unei încetări a focului pentru că ei cred că ar fi numai în beneficiul Hamas. Washingtonul sprijină, în schimb, pauzele în lupta pentru a proteja civilii și a permite eliberarea ostaticilor luați de Hamas într-un atac mortal din 7 octombrie asupra Israelului.

Recep Tayip Erdogan a rupt relațiile diplomatice cu Benjamin Netanyahu

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a afirmat sâmbătă că a rupt orice contact cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, iar Ankara a anunţat că îşi recheamă ambasadorul, din cauza acţiunilor comise de Israel în Gaza, informează AFP şi dpa, preluat de agerpres.ro.

“Netanyahu nu mai este cineva cu care putem discuta. I-am pus cruce”, a declarat Erdogan, potrivit unor afirmaţii citate de media turce.

La scurt timp după, Turcia a anunţat că îşi recheamă ambasadorul din Israel pentru consultaţii, din cauza refuzului Israelului de a accepta un armistiţiu în Gaza.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă