21.5 C
București
duminică, 2 octombrie 2022
AcasăInternaționalMii de oameni blocați în inundațiile grele din sudul Chinei

Mii de oameni blocați în inundațiile grele din sudul Chinei

Câteva mii de oameni au fost blocați în casele lor sau pe drumuri după ce inundațiile grele din sudul Chinei s-au manifestat violent.

Sătenii din mai multe zone din sudul Chinei au fost prinși în inundațiile abundente de luni (20 iunie), când primele ploi de vară au atins apogeul puterii lor, conform Reuters.

În imaginile difuzate de postul de stat CCTV, salvatorii au fost văzuți folosind bărci pentru a ajunge la locuitorii blocați din Guilin, cărora li s-a spus de către șefii comunității să rămână la etajele superioare pentru a nu se confrunta cu pericolul creșterii apelor.

Mai mulți oameni, prinși de inundațiile din sudul Chinei, au avut nevoie de echipele de intervenție pentru a scăpa

În Nanping, lucrătorii de urgență au trecut prin inundații pentru a salva un șofer rămas blocat într-o mașină duminică (19 iunie), în timp ce salvatorii pregăteau saci de nisip în timpul nopții.

Precipitațiile abundente vor persista în provinciile Guizhou, Jiangxi, Anhui și Zhejiang, precum și în Guangxi, până la începutul săptămânii viitoare, potrivit prognozelor meteo de stat, de duminică (19 iunie), pe măsură ce o fereastră ploioasă își va atinge vârful.

Zeci de persoane au rămas blocate în inundațiile puternice din China

În sudul Chinei se desfășoară operațiuni de salvare, în timp ce regiunea a fost lovită de furtuni puternice, care au provocat inundații în orașe și alunecări de teren în zonele rurale, lăsând locuitorii blocați în mijlocul apelor învolburate.

În unele zone, precipitațiile au fost cele mai abundente din ultimii 60 de ani, pe măsură ce primul episod al ploilor de vară atinge vârful puterii.

În regiunea autonomă Guangxi, cinci săteni au fost uciși atunci când o casă construită din lemn a cedat după ce a fost lovită de ploile torențiale, a anunțat presa de stat.

Prognozele meteorologice de stat arată că ploile abundente vor persista în provinciile Guizhou, Jiangxi, Anhui și Zhejiang, precum și în Guangxi până la începutul săptămânii viitoare.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ciolacu, mesaj de Ziua internațională a persoanelor vârstnice

Prezenţa PSD la guvernare reprezintă o garanţie că seniorii României nu vor fi uitaţi şi că interesele lor vor fi corect reprezentate în continuare,...
00:01:31

VIDEO: Oficialii militari din Burkina Faso anunță dizolvarea guvernului

Căpitanul armatei din Burkina Faso, Ibrahim Traore, l-a înlăturat pe liderul militar Paul-Henri Damiba și a dizolvat guvernul, în cea de-a doua lovitură de...

Ministrul Energiei: „Reducerea de energie electrică nu se referă la pesoane fizice”

Într-un interviu acordat pentru protv, Virgil Popescu, Ministrul Energiei, a afirmat că reducerea de energie electrică nu se referă la pesoane fizice. ”În regulament s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă