8.7 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăVideoMarina mexicană a confiscat cocaină într-o urmărire de mare viteză pe mare

Marina mexicană a confiscat cocaină într-o urmărire de mare viteză pe mare

Marina mexicană a confiscat aproximativ 3748 de livre (1.700 de kilograme) de cocaină în largul coastei celui mai sudic stat al Mexicului, Chiapas, potrivit unui comunicat de presă al guvernului emis luni (12 septembrie).

Pe 8 septembrie – după investigații și lucrări de teren – Marina a desfășurat unități pe mare, în aer și la sol pentru a urmări o barcă mică care transporta peste 1.700 de pachete în formă de cărămizi care conțineau ceea ce autoritățile credeau a fi cocaină.

Opt persoane au fost reținute și ulterior predate parchetului din orașul sudic Tapachula, situat în statul Chiapas.

Pe lângă marina mexicană care a capturat cocaină, Mexicul a arestat recent un baron al drogurilor căutat pentru uciderea unui agent american

Marina mexicană l-a capturat vineri pe baronul drogurilor Rafael Caro Quintero, condamnat pentru uciderea unui agent american antidrog în 1985, într-o lovitură a forțelor de ordine care a avut un cost ridicat, deoarece un elicopter folosit în misiune s-a prăbușit, provocând moartea a 14 militari.

Mexicul l-a capturat vineri pe celebrul lord al drogurilor Rafael Caro Quintero, cel care s-a aflat în spatele uciderii și torturii unui agent american al DEA în 1985.

Cu toate acestea, se pare că a avut un cost tragic. Autoritățile spun că cel puțin 14 persoane au fost ucise și o alta grav rănită când un elicopter Black Hawk care sprijinea operațiunea s-a prăbușit în nordul statului Sinaloa.

Președintele Andres Manuel Lopez Obrador a declarat că marina mexicană va investiga cauza prăbușirii.

Stăpânul drogurilor Caro Quintero a fost co-fondator al defunctului cartel Guadalajara și a fugit de autorități timp de peste un deceniu după ce a ieșit dintr-o închisoare mexicană și s-a întors la traficul de droguri.

Guvernul SUA a salutat arestarea și a declarat că nu va pierde timpul pentru a solicita extrădarea.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Robert Negoiță va candida la Primăria Sectorului 3 din partea PSD

Marți, în cadrul ședinței de Birou Permanent al PSD București, a fost validată în unanimitate propunerea PSD Sector 3 pentru candidatura lui Robert...

Robert Negoiță va candida la Primăria Sectorului 3 din partea PSD

Marți, în cadrul ședinței de Birou Permanent al PSD București, a fost validată în unanimitate propunerea PSD Sector 3 pentru candidatura lui Robert...

statuie de 1 milion de euro a lui Mihai Viteazul sau parcare supraetajată?

În orașul Zalău, un proiect de amploare a declanșat un adevărat val de controverse. Este vorba despre planul de a amplasa o statuie...
Ultima oră
Pe aceeași temă